2016-04-28 23:38:09
Φωτογραφία για Πάτρα: ΣΤΟΠ σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε παράνομους μετανάστες - Τσουχτερή η ταρίφα για πέρασμα στην Ιταλία
Οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών εξαρθρώθηκε στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, το οποίο δρούσε συστηματικά τους τελευταίους τουλάχιστον 5 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes.gr, εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ένας 23χρονος Αφγανός, ο οποίος μαζί με τους δύο ομοεθνείς συνεργούς του προσέγγιζαν μετανάστες στην περιοχή του λιμανιού και έναντι αμοιβής του υπόσχονταν «πέρασμα» στην Ιταλία.

Μάλιστα, διέθεταν και οικεία στην Πάτρα, όπου διέπρατταν τις συναλλαγές, μέρος όπου φιλοξενούνταν και οι «πελάτες» τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η «ταρίφα» για είσοδο σε κάποιο φορτηγό και το ανώδυνο πέρασμα στη γειτονική Ιταλία κόστιζε τουλάχιστον 1.000 ευρώ.

«ΠΩΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΑΝ»

Η δράση τους έλαβε τέλος ύστερα από καταγγελία τεσσάρων Ιρανών, οι οποίοι παρ’ ότι πλήρωσαν τους διακινητές, δεν κατάφεραν να περάσουν στην Ιταλία.

Επιπροσθέτως, η ομάδα των εν λόγω Αφγανών συμμετείχε και στην προσπάθεια παράνομου περάσματος μεταναστών από το λιμάνι της Πάτρας, τους οποίους είχαν κρύψει σε φορτηγό με πορτοκάλια. Για κακή τους τύχη όμως συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού.

Σημειώνουμε ακόμη πως, στην οικεία των «τριών» βρέθηκαν κρυμμένοι άλλοι τέσσερις Ιρανοί.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ, ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ

Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ