2016-04-29 00:03:30
Φωτογραφία για Παρουσιάστηκε στα Τρίκαλα το νέο παιδικό παραμύθι της Ιωάννας Χαρμπέα «Η Απόχη της Ανδριάνας»
Την περασμένη Κυριακή (17-4-2016) το πρωί παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό των Τρικάλων το νέο παιδικό παραμύθι της συγγραφέως κας Ιωάννας Χαρμπέα «Η Απόχη της Ανδριάνας». Είναι πολύ ευχάριστο για τα παιδιά που το παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον κάθε φορά, όπου παρουσιάστηκε ανεπίσημα. Η συγγραφέας του παραμυθιού κα Ιωάννα Χαρμπέα μίλησε στην κάμερα του trikalaola.gr σχετικά με την παρουσίαση του παραμυθιού.

Δείτε το σχετικό βίντεο του trikalaola.gr και τις φωτογραφίες από την εκδήλωση παρουσίασης.

Η ομιλία της Ιωάννας Χαρμπέα στην παρουσίαση του παραμυθιού

Σας καλωσορίζω στην επίσημη παρουσίαση του πρώτου μου βιβλίου – παραμύθι με τίτλο η Απόχη της Ανδριάνας.  Αφορά τα ατίθασα και ανυπάκουα παιδιά και πως αυτά μπορούν να συμμορφωθούν στους κανόνες της οικογένειας. Την υπόθεση του παραμυθιού την εμπνεύστηκα βλέποντας γύρω μου πολλά ανυπάκουα παιδιά να ταλαιπωρούν τους γονείς με τα καμώματά τους. Θέλοντας λοιπόν να περάσω κάποια μηνύματα στα παιδικά μυαλά τονίζοντας παράλληλα την αξία της οικογένειας έγραψα αυτό το παραμύθι. Η Ανδριάνα ένα κορίτσι  έξι ετών δεν υπακούει τους κανόνες της οικογένειας μετά όμως από κάποιες περιπέτειες  συμμορφώνεται γίνεται ήσυχο και υπάκουο παιδί.


Σκοπός μου είναι να παραδειγματιστούν  όλα τα παιδιά με τη μικρή Ανδριάνα και να ωριμάσουν  από τα λάθη της. Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσουν οι γονείς από την ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς των παιδιών. Συμπεριφορά η οποία πολλές φορές αν δεν ελεγχθεί σε ένα μικρό στάδιο τότε οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε επιθετικότητα ακραίας μορφής τόσο ως προς τους γονείς όσο και προς την ίδια την κοινωνία. Μην ξεχνάνε εξάλλου ότι τα παιδιά είναι σαν τις πλαστελίνες, ο χαρακτήρας τους  διαμορφώνεται  όσο είναι ακόμα μικρά.

Τι είναι λοιπόν αυτό που θα συνετίσει και θα αλλάξει το χαρακτήρα της μικρής μας ηρωίδας; Μπορείτε όλοι να το παρακολουθήσετε ακούγοντας την αφήγηση της κυρίας Αντονέλα Χήρα και την κυρία Βίκυ Ιακωβάκη που θα αναπτύξει διαδραστικά παιχνίδια με τους μικρούς μας φίλους.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη που με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν την ευκαιρία να κάνω μια αρχή στο χώρο της συγγραφής. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον κύριο Αντώνη Σιδέρη που παρευρίσκεται κοντά μας για να τιμήσει την εκδήλωσή μας στην πόλη μας τα Τρίκαλα. Ευχαριστώ την κυρία Αντονέλα Χήρα και την κυρία Βίκυ Ιακωβάκη για τη συμμετοχή τους, το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος που παρευρίσκεται, τον παιδότοπο Καραμελάκια, τα βιβλιοπωλεία της πόλης μας που διαθέτουν το παραμύθι, τα ΜΜΕ που προβάλουν το έργο μου, τα σχολεία που αγκάλιασαν με το δικό τους τρόπο την απόχη της Ανδριάνας  ( μάλιστα δύο από αυτά το Δημ. Σχολείο Ταξιαρχών και  το Δημ. σχολείο Μεγ.Κεφαλοβρύσου  το έκαναν θεατρικό δρώμενο). Επίσης ευχαριστώ την οικογένεια μου, φίλους και αγαπημένα πρόσωπα που με ενθάρρυναν να κάνω ένα βήμα παραπάνω από την αρθρογραφία που ήδη έχω ασχοληθεί για χρόνια και να βρίσκομαι εδώ σήμερα να σας παρουσιάζω αυτό το βιβλίο.

Επίσης ευχαριστώ όλους εσάς που παρευρίσκεστε και μου δίνετε ώθηση να συνεχίσω το ταξίδι μου στο χώρο της συγγραφής. Επί τη ευκαιρία θέλω να σας ενημερώσω ότι σε μικρό χρονικό διάστημα  θα κυκλοφορήσουν άλλα δυο βιβλία μου. Ένα παραμύθι με θέμα τη σχολική βία και ένα κοινωνικό- ψυχολογικό μυθιστόρημα.

Σας ευχαριστώ πολύ

Χαρμπέα Ιωάννα

Κοινωνιολόγος/συγγραφέας
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ