2016-04-29 12:51:13
Φωτογραφία για «Κυριλέ» αναχαίτιση P-8 Poseidon του USN από ρωσικό MiG-31
Άλλο ένα επεισόδιο ανάμεσα σε αμερικανικά και ρωσικά αεροπορικά μέσα αποκαλύπτει ο έγκυρος «Aviationist». Αυτή τη φορά αφορά την αναγνώριση – αναχαίτιση ενός αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) των Αμερικανών (ανήκει στο Ναυτικό) τύπου P-8 Poseidon, από αναχαιτιστικό της ρωσικής Αεροπορίας τύπου MiG-31, σε διεθνή εναέριο χώρο, στη ρωσική Άπω Ανατολή, κοντά στη χερσόνησο Καμτσάκα.

Στην περιοχή βρίσκεται και το πεδίο βολής όπου καταλήγουν οι δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBMs: intercontinental ballistic missiles) των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ακόμα και δοκιμές που πραγματοποιούνται από στρατηγικά πυρηνικά υποβρύχια.

Όπως αναφέρεται, το σχεδιασμένο από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης ρωσικό υπερηχητικό αναχαιστιστικό (υπάρχει πρόγραμμα αναβάθμισης μερικών δεκάδων μαχητικών του τύπου σε εξέλιξη), πέταξε σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από το αμερικανικό ΑΦΝΣ.


Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι Αμερικανοί, σε αντίθεση με όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια παρόμοιων περιστατικών στο πρόσφατο παρελθόν, η συμπεριφορά του Ρώσου πιλότου κατά τη διάρκεια της αναχαίτισης ήταν απολύτως επαγγελματική. «..[T]he interception was conducted in a “safe and professional” manner», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Διοίκησης Ειρηνικού (Pacific Command) των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, μιλώντας στον γνωστό αμερικανικό ιστοχώρο «Free Beacon».

Το περιστατικό καταγράφηκε στις 21 Απριλίου, μία μόλις εβδομάδα μετά την επικίνδυνη «συνάντηση» στη Βαλτική του αντιτορπιλικού USS Donald Cook με ρωσικά μαχητικά Su-24 τα οποία πραγματοποίησαν χαμηλές διελεύσεις -που καταγράφηκαν σε φωτογραφία και βίντεο- πολύ κοντά στο αμερικανικό πλοίο.

Στις 25 Ιανουαρίου είχε καταγραφεί αναχαίτιση ενός αμερικανικού αεροσκάφους υποκλοπών τύπου RC-135 από ρωσικό μαχητικό τύπου Sukhoi Su-27, το οποίο περιστράφηκε επικίνδυνα γύρω από τον άξονά του επιδεικνύοντας με τον βίαιο αυτόν ελιγμό τον οπλισμό που έφερε, πολύ κοντά στο αεροσκάφος, τόσο που επηρέασε τη δυνατότητα ελέγχου του αεροσκάφους από τους πιλότους.

Όπως επισημαίνει ο «Aviationist», αξίζει να σημειωθεί, ότι στην προκειμένη περίπτωση η αναχαίτιση πραγματοποιήθηκε από ένα από τα ταχύτερα αναχαιτιστικά μαχητικά αεροσκάφη παγκοσμίως (2,83 Mach), σε ένα από τα πλέον σύγχρονα καινούργια αναγνωριστικά (reconnaissance) αμερικανικά αεροσκάφη.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ