2016-04-29 19:58:16
Φωτογραφία για Πώς αλλάζουν οι φιλίες μετά το γάμο
Βρήκες τον έρωτα, το άλλο σου μισό κι είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις μια νέα ζωή λέγοντας το μεγάλο ΝΑΙ, το Yes I Do Πέρασες κι εσύ από το κλαμπ των singles σε αυτό των παντρεμένων. Κι ενώ έλεγες πως τίποτα δε θα αλλάξει ήρθαν τα πάνω κάτω, ειδικά στον τομέα της φιλίας.

#1 Μήπως ασυναίσθητα ταξινομείς και να διαχωρίζεις τους φίλους;

Πριν ήταν όλοι ή έστω οι περισσότεροι στο ίδιο καζάνι. Τώρα είναι οι single, οι ανύπαντροι αλλά με σχέση, οι παντρεμένοι και οι παντρεμένοι με παιδιά. Τι άλλαξε; Και γιατί το κάνεις αυτό; Μην πέσεις στην παγίδα να βλέπεις μόνο όσους φίλους έχουν το ίδιο "status" (όπου status δες οικογενειακή κατάσταση) με εσένα. Μέγα ατόπημα! Το να είναι κάποιος ελεύθερος δεν είναι ρετσινιά.

#2 Νιώθεις πώς πλέον δεν έχεις χρόνο;

Όταν κάποιος παντρεύεται νιώθει πως περνάει ανεμοστρόβιλος και τα παρασέρνει όλα. Υπάρχουν τόσα πολλά να κάνει κανείς για ένα γάμο (τόσο πριν όσο και μετά) και μέχρι να βρεθούν ισορροπίες περνάει χρόνος. Όπως είναι φυσικό αυτό αλλάζει λίγο τα δεδομένα αλλά να θυμάσαι οι πραγματικές φιλίες αντέχουν στο χρόνο αλλά και την απόσταση, αρκεί να υπάρχει ειλικρίνεια. Άσε στον εαυτό σου λίγο χρόνο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.


#3 Εσύ και ο άντρας σου δεν είστε στο ίδιο μήκος κύματος

Είναι Παρασκευή βράδυ κι ετοιμάζεσαι να καλέσεις μερικούς φίλους στο σπίτι. Ο άντρας σου είναι όμως στο ίδιο mood; Είστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι και συχνά με διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες. Χρειάζεται χρόνος για να μπορέσετε να βρείτε ισορροπίες και να ενεργείτε από κοινού αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι φίλοι είναι πάντα αναγκαίοι στη ζωή ενός ζευγαριού.

#4 Ο άντρας σου είναι ο καλύτερός σου φίλος

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των γυναικών που μετά το γάμο κλείνονται στο καβούκι τους και αρχίζουν να βλέπουν τον άντρα σαν σύντροφο αλλά και κολλητό κάνοντας τα πάντα μαζί του. Ξέχνα το! Όσο καλή σχέση κι αν έχεις με τον άντρα σου, οι φίλοι πάντα χρειάζονται στη ζωή μας.

#5 Κάποιοι φίλοι δε χαίρονται με τη χαρά σου

Θα εκπλαγείς δυσάρεστα με το γεγονός πως κάποιοι φίλοι όχι μόνο δε χαίρονται με το γάμο σου αλλά κατεβάζουν πλερέζες. Μπορεί να είναι αυτό το λεγόμενο τερατάκι της ζήλιας ή ακόμη και φόβος μοναξιάς αλλά όπως και να έχει αυτή η διαπίστωση είναι απογοητευτική.

#6 Κάποιοι φίλοι περιμένουν πως θα τους βάλεις στο περιθώριο

Ακόμη κι αν η στάση σου απέναντι σε φίλους αδελφικούς δεν αλλάζει, κάποιοι θα γίνουν περισσότερο διαστακτική από τη στιγμή που θα βάλεις την κουλούρα. Η συμπεριφορά τους σίγουρα θα σε μπερδέψει αλλά θυμίσου: ο χρόνος και η συζήτηση τα λύνει όλα! Είναι απλούστατα μια αλλάγή και κάθε αλλαγή απαιτεί χρόνο προσαρμογής.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ