2016-04-30 02:31:10
Φωτογραφία για Κύπρος: Για 1300 λίρες «πετάξαμε» 25 εκ. ευρώ
Οι προβληματικοί πάσσαλοι της ΑΗΚ αγοράστηκαν στα τυφλά, καθώς το υπουργείο θέλοντας να κάνει «οικονομία» δεν έστειλε ειδικούς για να τους επιθεωρήσουν.

Απίστευτα στοιχεία έρχονται στο φως κατά την διερεύνηση των 30.000 προβληματικών πασσάλων που αγόρασε η ΑΗΚ από ελληνική και νορβηγική εταιρεία.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, τα οποία παρουσιάζει ο «Π», επιστολή ανώτερου λειτουργού της ΑΗΚ προς τον γενικό διευθυντή του οργανισμού, αναφέρει την απόρριψη από το υπουργείο Εμπορίου των υπαλλήλων που είχε προτείνει η ΑΗΚ για επιθεώρηση και παραλαβή των χιλιάδων πασσάλων από την Νορβηγία και την Ελλάδα.

Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι τα έξοδα που χρειάζονταν για την αποστολή των υπαλλήλων ώστε να επιθεωρήσουν τους πασσάλους σε Νορβηγία και Ελλάδα ανέρχονταν σε 750 και 600 λίρες αντίστοιχα.

Με λίγα λόγια η αχρείαστη «οικονομία» από πλευράς υπουργείου μας στοίχισε 25 εκ. ευρώ. Το εξίσου αδιανόητο στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι ενώ με κόστος 1300 λίρες αρνηθήκαμε να στείλουμε υπαλλήλους προς επιθεώρηση, ταυτόχρονα ζητήσαμε και προσφορές από γραφεία που διεξάγουν εργασίες επιθεώρησης και λάβαμε προσφορά των 5.900 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι για το ίδιο θέμα ασκείται κοινοβουλευτικός έλεγχος στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ