2016-04-30 17:44:13
Φωτογραφία για ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΤΗ Mercedes;
Η τελευταία περίοδος των ελεύθερων δοκιμών στο ρωσικό Γκραν Πρι βρήκε και πάλι τα γερμανικά μονοθέσια στην κορυφή των ταχύτερων γύρων.

Ανταλλάσσοντας συνεχώς ταχύτερους γύρους, οι Mercedes των Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ έκαναν και πάλι το 1-2 στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στη Ρωσία. Ο Βρετανός επικράτησε του Γερμανού συναδέλφου του, με μόλις έξι εκατοστά του δευτερολέπτου διαφορά.

Σε σχέση με τη διαφορά των οδηγών της Mercedes, αυτή των περίπου 7 δεκάτων του δευτερολέπτου που είχε ο τρίτος στην κατάταξη Φέτελ με τη Ferrari δείχνει και τη διαφορά δυναμικής των ομάδων.

Παρά τη σημαντική βελτίωση στις μονάδες ισχύος, καθώς η Ferrari ήρθε με καινούριους κινητήρες στο Σότσι, φαίνεται ότι η Mercedes έχει τον τρόπο να παραμένει πάντα ένα βήμα μπροστά.

Στις μεσημεριανές δοκιμές τρίτη δύναμη αναδείχτηκε η Williams, με τους Μάσα και Μπότα να βρίσκονται στις θέσεις 5 και 6, πίσω από τον Ραϊκόνεν με τη Ferrari που ήταν στην 4η θέση, αλλά με διαφορά άνω του ενός δευτερολέπτου από τον πρώτο Χάμιλτον.


Μέσα στη δεκάδα βρίσκουμε και την McLaren του Μπάτον, ανάμεσα από τις δύο Toro Rosso του Φερστάπεν και του Σάινθ, ενώ τη 10η θέση κατέλαβε η Force India του Πέρεζ.

Στο καθαρά αγωνιστικό επίπεδο την παράσταση έκλεψε η συνεχής εναλλαγή ταχύτερων γύρων από τους οδηγούς της Mercedes.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η «κόντρα», έφερε ένα εξαιρετικό χρόνο 1:36.403 για τον Χάμιλτον, ο οποίος είναι πάνω από 1 δευτερόλεπτο καλύτερος από τη χθεσινή κορυφαία επίδοση του ίδιου στο FP2.

Επίσης επιβεβαιώθηκε η ανοδική πορεία της McLaren που με τον Μπάτον κατάφερε να μειώσει κατά ένα περίπου δευτερόλεπτο τον καλύτερο χθεσινό της χρόνο και να γυρίσει στο 1:38.260.

Τα πράγματα δεν είναι αντίστοιχα καλά για την Haas, που φαίνεται να χάνει έδαφος σε σχέση με τα πολύ ελπιδοφόρα αποτελέσματα των τριών πρώτων αγώνων.

Η ημέρα θα κλείσει σήμερα με τις κατατακτήριες που ξεκινούν στις 15:00 και ολοκληρώνονται στις 16:00.

ΠΗΓΗ : gazzetta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ