2016-05-01 10:45:20
Φωτογραφία για Βίντεο: Η Αναπαράσταση των Παθών στην Παστίδα Ρόδου (2016)
Για ακόμη μία χρονιά έλαβε ώρα η Αναπράσταση των Παθών στην Παστίδα Ρόδου Κάθε χρόνο την Μ.Πέμπτη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Παστίδας Ρόδου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου «Καμάρι» πραγματοποιεί την Αναπαράσταση των Παθών.Ρωμαίοι στρατιώτες μετά το «Σήμερον Κρεμάται επί ξύλου» παρατάσσονται κάτω από τον Σταυρό του Κυρίου και με βάρδιες παραμένουν εκεί μέχρι αργά τις ώρες που ακούγονται τα μοιρολόγια από τις γυναίκες.

Την Μ.Παρασκευή στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Παστίδας Ρόδου, Ρωμαίοι στρατιώτες συνοδεύουν τον Επιτάφιο στην περιφορά μέχρι το Κοιμητήριο.

Της Πομπής προπορεύονται Ιουδαίοι και Ιουδαίες με δάδες και φαναράκια δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα ενώ οι μυροφόρες πρώτες απ’όλους ρίχνουν ροδοπέταλα στον δρόμο που θα περάσει ο Χριστός.Αυτό το έθιμο έχει ξεκινήσει από το 1994 περίπου, ατόνησε για λίγα χρόνια και ξαναξεκίνησε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας «Καμάρι» από το 2006.

Ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα στο Στρατόπεδο Οπλαρχηγού Ηλ.Μαυρομιχάλη όπου η στρατευμένη νεολαία είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει τον Επιτάφιο.

Η Αναπαράσταση των Παθών στην Παστίδα Ρόδου κάθε χρόνο συγκεντρώνει πιστούς και από το υπόλοιπο νησί της Ρόδου αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας, ενώ φέτος η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ