2016-05-01 22:40:18
Φωτογραφία για Ακέφαλη εδώ και 15 μήνες η ΕΕΤΤ
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δυσλειτουργίας του ελληνικού κράτους αποτελεί το γεγονός ότι εδώ και 15 μήνες η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) παραμένει ακέφαλη, μετά την παραίτηση του κ. Λουρόπουλου από τη θέση του προέδρου λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής της Κυριακής”, ουσιαστικά η ρυθμιστική αρχή δεν λειτουργεί, δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις, να συνάψει συμβάσεις, να αναθέσει έργο σε ομάδες εργασίας κ.ο.κ. Ακόμη και η μισθοδοσία είναι προβληματική και γι’ αυτό μόλις πρόσφατα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) παρείχε ειδική άδεια ώστε να καταβάλλονται οι αμοιβές προσωπικού.

Παράλληλα, οι επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνονται στα επενδυτικά πλάνα των ελληνικών τηλεπικοινωνιακών εταιρειών βρίσκονται στον αέρα. Και αυτό γιατί, όπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα, έχουν λήξει από τον περασμένο Ιανουάριο δικαιώματα χρήσης σε άλλες περιοχές του φάσματος που αξιοποιούνται σε δίκτυα κορμού, προσφέροντας σταθερή ασύρματη πρόσβαση. Πρόκειται για συχνότητες που χρησιμοποιούνται σε μεγάλα κεραιοσυστήματα των επιχειρήσεων επικοινωνιών, κυρίως για να συνδέσουν απομακρυσμένες περιοχές (π.χ. νησιά) με το δίκτυό τους.


Δυστυχώς, αν και το θέμα της απαξιωμένης εικόνας της ΕΕΤΤ έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης κατά καιρούς στη Βουλή, το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών δεν έχει δώσει ακόμη απάντηση. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, στο τέλος του περασμένου έτους, ξεκίνησε διαδικασία πλήρωσης της θέσης του προέδρου της ΕΕΤΤ, η οποία τέσσερις μήνες μετά δεν έχει κανένα αποτέλεσμα...
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ