2016-05-02 11:03:45
Φωτογραφία για «Εγκλεισμός, χρώμα και δημιουργία»,
ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ,

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του οργανώνει και προτείνει την έκθεση έργων ζωγραφικής των γυναικών του καταστήματος κράτησης Ελεώνα Θήβας με θέμα «Εγκλεισμός, χρώμα και Δημιουργία» που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:30 μ.μ. στο εκθεσιακό χώρο του Κ.Ψ.Υ. (Δημοκρατίας 24) με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

22/02/2013

Η έκθεση πέρα από το εικαστικό ενδιαφέρον, που κρίνεται μοναδικό και καινοτόμο, αποτελεί και μία πρόταση αποδοχής και σεβασμού της διαφορετικότητας που συνάδει στην φιλοσοφία και στην αντίληψη του Κ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου για μια άλλη περίθαλψη του ψυχικά πάσχοντα. Η φυλακή και η παραγωγή πολιτισμού μέσα από τη ζωγραφική συσχετίζονται με τα ψυχιατρεία, όπως καταδεικνύει η ιστορία και τα ίδια τα έργα συνιστούν ερεθίσματα προβληματισμού.

Η πρόταση της έκθεσης ζωγραφικής από το κατάστημα γυναικείων φυλακών Ελεώνα Θήβας, μας κάνει να αναρωτηθούμε για τη δική μας εσωτερική φυλακή και να δούμε ένα παράθυρο ελπίδας που η τέχνη σε όλες της τις μορφές προσφέρει.

Αναδημοσιευσα Από Ρεθεμνιωτικα Νεα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ