2016-05-02 16:43:08
Φωτογραφία για Προσφυγικά Πάτρας: Διακίνηση ναρκωτικών και διαρρήξεις – Αγανάκτηση από τους κατοίκους
Αγανακτισμένοι και φοβισμένοι δηλώνουν στο thebest.gr κάτοικοι κι εργαζόμενοι στην περιοχή της πλατείας Ελευθερίας στα Προσφυγικά.

Η «καρδιά» της συνοικίας που δημιουργήθηκε για τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας που ήρθαν στην Πάτρα, τα τελευταία χρόνια μάλλον μοιάζει με «γκέτο» όπως καταγγέλλεται στο thebest.gr.

Mιλούν για διακίνηση ναρκωτικών στην πλατεία, μέρα μεσημέρι, για συμπλοκές μεταξύ ρομά και διαρκείς κλοπές και διαρρήξεις.

«Μας έχουν πνίξει οι ναρκομανείς και οι ρομά. Μας έχουν κλέψει από 3-4 φορές τα σπίτια και δεν τολμάμε να πούμε και μια κουβέντα. Ας έρθει για τη την πλατεία η αστυνομία, ένα πρωί, ένα απόγευμα να δει τη διακίνηση. Προσωπικά δύο φορές με έχουν κλέψει. Μια φορά μπήκαν στο σπίτι μου και μου πήραν χρήματα και χρυσαφικά, ενώ άλλη φορά μου άρπαξαν στην πλατεία, μια αλυσίδα που φορούσα. Φοβάμαι.» λέει κάτοικος της περιοχής εδώ και 70 χρόνια.

Εργαζόμενος στην περιοχή καταγγέλλει τη δράση ατόμων με παραβατική συμπεριφορά και διαπιστώνει από την πλευρά του ότι «έχει χαθεί ο κόσμος. Έχει φύγει από τα Προσφυγικά και δεν πατάνε στα μαγαζιά. Υπάρχουν αγοραπωλησίες ναρκωτικών, συμπλοκές κι έχουν γίνει διαρρήξεις. Κι εδώ στο μαγαζί έχουν σπάσει τη τζαμαρία κι έχουν κλέψει», αναφέρει.

Κάτοικοι κι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι η αστυνομία κάνει περιπολίες, ωστόσο ζητούν πιο έντονη αστυνομική παρουσία.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ