2016-05-02 18:38:05
Φωτογραφία για Ο Αιγιώτης που «τύλιξε»… τους Ολλανδούς με ένα γυράδικο!
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Δημητρόπουλο Αιγιάλειας, έφυγε αρχικά για σπουδές στην Αθήνα, επέστρεψε, αλλά τελικά… κατέληξε στο Αμστερνταμ, με το αγαπημένο του ποδήλατο… να γράφει, σε εμφανές σημείο, την επωνυμία της πόλης του!

Ο Δημήτρης Φιλιππόπουλος, που μόνο για διακοπές πλέον επιστρέφει στον τόπο του, είναι ένας από τους πολλούς νέους της χώρας, που ελλείψει ευκαιριών απασχόλησης και επαγγελματικής ανέλιξης, πριν από τρία χρόνια πέρασε τα σύνορα, για να βρεθεί στην Ολλανδία -απ' όπου καταγόταν η κοπέλα του- αποφασισμένος ν' ασχοληθεί με την εστίαση, χωρίς όμως κεφάλαια.

Όπως γράφει ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος στην εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ", αρχικά εργάστηκε ως μάγειρας σε ολλανδικό και μετέπειτα σε ελληνικό εστιατόριο, για να καταφέρει, εν τέλει, να στήσει ένα ιδιαίτερο… δικό του «μαγαζί»!

Αγόρασε μια καντίνα, με σκοπό να τη μετατρέψει σε «γυράδικο», διαδικασία, που εν αντιθέσει με την Ελλάδα, του πήρε μια περίπου ώρα για να το ανοίξει, ως μια νέα επιχείρηση, σε κεντρικό σημείο του Αμστερνταμ, μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης, αποκτώντας αμέσως φανατικούς πελάτες.


Επιλέγοντας τον γύρο, ως ένα εύκολο προϊόν, άρχισε να φτιάχνει και να πουλά πίτες, συνοδευόμενες με κλασική χωριάτικη σαλάτα, φροντίζοντας δε τις πρώτες ύλες να τις προμηθεύεται από την Ελλάδα και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, επέκτεινε την επιχείρησή του, αναλαμβάνοντας το catering για εργαζόμενους τοπικών εταιρειών.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Ο Δημήτρης Φιλιππόπουλος όμως, δεν παρέμεινε προσηλωμένος μόνο στα επαγγελματικά του βήματα, αφού άμεσα ασχολήθηκε με την εκεί ελληνική κοινότητα κι εξελέγη πρόεδρός της, φροντίζοντας και για τις ανάγκες των ομοεθνών του, που μαζί με τους φοιτητές φτάνουν τις 6.000, ανάμεσά τους και αρκετοί άλλοι από την Αχαΐα.

Μεγάλη του προτεραιότητα είναι η ενημέρωση για το σύστημα υγείας και το ασφαλιστικό, μα πάνω απ' όλα η διατήρηση των εθίμων και της ελληνικής παράδοσης, η διάδοση των χορών της Ελλάδας, κάτι που επιτυγχάνεται με τη λειτουργία χορωδίας, ακόμα και με μαθήματα μπουζουκιού.

Η ελληνική κοινότητα συνεργάζεται, κατά καιρούς, και με φορείς στην πατρίδα, αναπτύσσοντας το αίσθημα του ανθρωπισμού, όπως πρόσφατα το έπραξε με τον Δήμο Αθηναίων, στέλνοντας τρόφιμα και ρούχα για αστέγους.

ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΝ

Ο ίδιος, μιλά στην «Π» για το πώς είναι η ζωή στο Αμστερνταμ κι αμέσως σημειώνει: «Αν και όλα πήγαν καλά επιχειρηματικά, δεν παύει να έχασα την ομορφιά της Ελλάδας, τον ήλιο, τη θάλασσα, το πράσινο της Αιγιάλειας και βέβαια την οικογένεια και τους φίλους μου». Ωστόσο, όλα αυτά τα υπερκαλύπτει -όπως λέει- «η ασφάλεια που νιώθει κανείς εκεί, το σύστημα που είναι διαφορετικό, η οργάνωση της χώρας, οι ευκαιρίες και οι επαγγελματικές προοπτικές, που σου δίνουν την αίσθηση της απελευθέρωσης».

Για όσους συνομηλίκους του σκέφτονται να φύγουν από την Ελλάδα για το εξωτερικό, ο Δημήτρης Φιλιππόπουλος δεν προτρέπει κανέναν να το πράξει, ως μια καθαρά προσωπική απόφαση, ωστόσο υποστηρίζει ότι «το Αμστερνταμ μπορεί να προσφέρει πολλά, ωραία σαν πόλη για να ζει κανείς, αλλά και για να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ