2016-05-03 07:12:07
Φωτογραφία για Κρήτη: Δυο μέσα τρεις ... έξω για τους εκβιασμούς, τα μαχαιρώματα και τα ναρκωτικά!
Δύο προφυλακίστηκαν και τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι σε σχέση με τους συλληφθέντες της μεγάλης επιχείρησης που έγινε από την τοπική ΕΛ.ΑΣ στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας. Πρόκειται για τους πέντε που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του Αυτοφώρου καθώς η δικογραφία αφορά περισσότερους κατηγορούμενους, ο βαθμός εμπλοκής των οποίων στα αποδιδόμενα αδικήματα θα διερευνηθεί πλέον από την Δικαιοσύνη. Η δικογραφία αφορά σε πράξεις όπως η απόπειρα εκβίασης επιχειρηματία στον τουριστικό κλάδο, ζωοκλοπές, μαχαιρώματα αλλά και διακίνηση ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης.

Μετά από μία μαραθώνια διαδικασία, εισαγγελέας και ανακρίτρια έκριναν προσωρινά κρατούμενους δύο Κρητικούς, έναν 41χρονο Ηρακλειώτη και έναν  42χρονο από το Φόδελε για αδικήματα που σχετίζονται με την διακίνηση ναρκωτικών.

Ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο αφέθηκε 41χρονος από χωριό του Αρκαλοχωρίου. Σύμφωνα με τον συνήγορο του, Νίκο Παπαδαντωνάκη, αντιμετώπιζε κατηγορία που αφορούσε σε ζωοκλοπή, την οποία ο εντολέας του αρνήθηκε πλήρως. Την ίδια τύχη είχε και ένας 21χρονος από το Φόδελε, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα όρο για ένα μαχαίρωμα σε μπαρ του Ηρακλείου.


Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του αφέθηκε και ο 37χρονος από χωριό του Ηρακλείου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις ζωοκλοπής. Σύμφωνα με τον συνήγορο του, Γιώργο Στειακάκη, ο εντολέας του αρνείται ότι είχε την οποιαδήποτε συμμετοχή στις πράξεις αυτές και προσκόμισαν στοιχεία υπέρ των ισχυρισμών του.

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ ξεκίνησε μετά την παρακολούθηση των τηλεφώνων του 37χρονου. Οι καταγεγραμμένες συνομιλίες αποτέλεσαν τον «κορμό» αυτής της δικογραφίας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ