2016-05-03 07:49:27
Φωτογραφία για REUTERS: ΜΙΚΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΟ EUROGROUP ΤΗΣ 9ης ΜΑΪΟΥ
Οι συνομιλίες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, που συνεπάγεται ξεκλείδωμα της χρηματοδότησης και ελάφρυνση του χρέους, προχωρούν με αργούς ρυθμούς και δεν είναι πιθανή μια συμφωνία στο Eurogroup της 9ης Μαΐου. Τα παραπάνω δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές που έχουν γνώση των εν εξελίξει συζητήσεων κυβέρνησης - θεσμών.

Όπως ανέφεραν, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να υπάρξει συμφωνία σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται και να συμφωνηθούν τα βήματα που πρέπει να είναι έτοιμη να κάνει η Αθήνα σε περίπτωση που βγει εκτός δημοσιονομικών στόχων. «Κάνουμε αργή πρόοδο», είπε η μία πηγή και πρόσθεσε: «Δεν περιμένω τελική συμφωνία στη συνάντηση της 9ης Μαΐου. Είναι πολύ σύντομα. Χρειάζονται μερικές εβδομάδες ακόμη μετά από αυτήν την ημερομηνία».

«Το μεγαλύτερο εναπομείναν εμπόδιο είναι η μορφή και το περιεχόμενο των μέτρων έκτακτης ανάγκης, για τα οποία η Ελλάδα αντιστέκεται», συνέχισε.


Η ίδια πηγή τόνισε ότι θα ήταν προτιμότερο να υπάρξει συμφωνία πριν από το βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ατμόσφαιρα κρίσης. Ωστόσο συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται εκταμίευση δόσης έως τα μέσα Ιουλίου, άρα δεν υπάρχει και έντονη αίσθηση του επείγοντος.

Η δεύτερη πηγή είπε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους δανειστές για το ελληνικό χρέος, με τη Γερμανία να υποστηρίζει δημοσίως ότι δεν χρειάζεται ελάφρυνση.

ΑΜΠΕ 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ