2016-05-04 17:33:48
Φωτογραφία για Eurogroup: Πρώτα συμφωνία για μέτρα & χρέος και μετά η Ελλάδα θα πάρει τη δόση
Λύση «πακέτο», μέτρα και ελάφρυνση χρέους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να αποδεσμετεί η δόση για την Ελλάδα προωθεί το Eurogroup Από την επίσημη ατζέντα του έκτακτου Eurogroup της 9ης Μαΐου για την Ελλάδα, δεν προκύπτει ότι σε αυτή τη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης θα υπάρξει τελική συμφωνία  και οι ελπίδες Αθήνας και Ευρωπαίων αξιωματούχων μετατίθενται για το τακτικό Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Οπως προκύπτει από την ατζέντα της Συνεδρίασης των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, συνεπώς, στο μικρό αυτό διάστημα που θα μεσολαβήσει θα πρέπει να επιλυθούν τα δύο ακανθώδη ζήτηματα, των μέτρων και του χρέους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Eurogroup:

«Η Ευρωομάδα θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύνοδο για να συζητήσει την πορεία του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.Οι συζητήσεις θα καλύψουν μια συνολική δέσμη μεταρρυθμίσεων πολιτικής, καθώς και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. Και τα δύο στοιχεία πρέπει να συνυπάρχουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και να αποδεσμευθεί περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη στην Ελλάδα». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ