2016-05-05 12:40:08
Φωτογραφία για Αναστασιάδης: Φτάνουμε σε κομβικό σημείο στο Κυπριακό
Στην πρόοδο και τις δυσκολίες στις απευθείας συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο χαιρετισμό, που απηύθυνε χθες βράδυ στην παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Ανδρέου με τίτλο «Ραντεβού με τους στρατηγούς».

Έχουμε καταφέρει, είπε, να πετύχουμε πρόοδο και συναντίληψη σε σημαντικούς τομείς.

Τους αμέσως επόμενους μήνες αυτή η προσπάθεια θα εντατικοποιηθεί, προανήγγειλε, καθώς φτάνουμε σε ένα πραγματικά κομβικό σημείο, όπως είπε, όπου θα πρέπει και η Τουρκία να αποδείξει, με θέσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τις πραγματικές της προθέσεις.

Αν υπάρξει καλή θέληση και συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά είναι δυνατόν, είπε, μέσα στο 2016 να ολοκληρωθεί μία συμφωνία, η οποία να τεθεί ενώπιον του λαού μέσα από δημοψήφισμα για να την εγκρίνει ή να την απορρίψει.

Η λύση του Κυπριακού είναι πρώτιστος και αμετάθετος στόχος του ΑΚΕΛ δήλωσε ο ΓΓ του κόμματος, Άντρος Κυπριανού, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, διευκρίνισε, ωστόσο, ότι το ΑΚΕΛ δεν θα συμφωνήσει στην όποια λύση. Κύριο εμπόδιο στις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος, τόνισε, είναι η αδιαλλαξία της Τουρκίας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ