2016-05-06 11:42:09
Φωτογραφία για Καβγάς για βίζα Τούρκων και παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών και του Πρόεδρου του ΔΗΚΟ
Η σύγκρουση σε ψηλούς τόνους μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών, Ι.Κασουλίδη και του προέδρου του ΔΗΚΟ, Ν.Παπαδόπουλου, συντηρήθηκε και σήμερα με τους δύο να... ανταλλάσσουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Μιλώντας χθες το πρωί στο Πρωινό Δρομολόγιο του κρατικού ραδιοφώνου, ο Νικόλας Παπαδόπουλος, επικαλούμενος δημοσίευμα στον «Φιλελεύθερο» στις 10 Μαΐου 2015 σε σχέση με συνέντευξη του ΥΠΕΞ σε τουρκικό ΜΜΕ, υποστήριξε ότι ο υπουργός Εξωτερικών σε ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου εάν θα επιθυμούσε μια μέρα να ταξιδεύσει από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου είχε απαντήσει πως θα τον βόλευε να πετά από εκεί για τις Βρυξέλλες. Κι αυτό χωρίς, όπως είπε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ να διαφαίνεται στη δήλωση του κ. Κασουλίδη εάν εννοούσε σε περίπτωση συνολικής λύσης του Κυπριακού ή σε περίπτωση εφαρμογής κάποιων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών που κατηγόρησε τον Νικόλα Παπαδόπουλο ως έναν από τους πολιτικούς στην Κύπρο που δεν θέλει λύση του Κυπριακού.


Σε παρέμβασή του επίσης στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε πως «είναι πρακτική του κ. Παπαδόπουλου να στήνει σενάρια σε ανακρίβειες και στρεβλώσεις».

Διερωτήθηκε τι σχέση μπορεί να έχει το θέμα της απόφασης της Κομισιόν για θεώρηση διαβατηρίων για Τούρκους υπηκόους με την απάντηση που είχε δώσει σε Τούρκο δημοσιογράφο ο οποίος τον ρώτησε αν θα επιθυμούσε μια μέρα να ταξιδεύσει από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Διαβάζοντας το κείμενο της απομαγνητοφωνημένης συνέντευξης που έδωσε στον Τούρκο δημοσιογράφο ο κ. Κασουλίδης είπε πως η ερώτηση δεν αφορούσε χρησιμοποίηση από μέρους του, του αεροδρομίου Τύμπου σε περίπτωση λειτουργίας του μέσω ΜΟΕ, αλλά σε περίπτωση συνολικής λύσης του Κυπριακού.

«Η απάντηση που έδωσα», σημείωσε, «ήταν ότι υποφέρω πολύ επειδή μία φορά τον μήνα απαιτείται να ταξιδεύων για τις Βρυξέλλες. Ως εκ τούτου», πρόσθεσε, «επιθυμώ να έρθει μια μέρα που θα έχουμε λύση του Κυπριακού για να μπορώ να ταξιδεύω από την Τύμπου που είναι πολύ πιο εύκολο και πιο γρήγορο από οποιαδήποτε άλλη διαδρομή».

Αναφορικά με την απόφαση της Κομισιόν να ανάψει το πράσινο φως στη θεώρηση βίζας σε Τούρκους υπηκόους, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πήρε απόφαση να ψηφίσει υπέρ, επισημαίνοντας ότι η Λευκωσία έχει ένα λόγο παραπάνω για το θέμα αυτό, από τη στιγμή που η Τουρκία κάνει εποικισμό στην Κύπρο.

Και συνέχισε: «Υπάρχουν πολιτικοί και ένας από αυτούς είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος που δεν θέλουν λύση του Κυπριακού. Αυτό, το στηρίζω στο γεγονός ότι λύση πρέπει να γίνεται αμοιβαία αποδεκτή αλλά αυτά που ο κ. Παπαδόπουλος προτείνει δεν μπρορούν να γίνουν αποδεκτά από τα δύο μέρη».

Σύγκληση του Εθνικού ζητά το ΔΗΚΟ

Νωρίτερα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για αμηχανία και σύγχυση. Όπως ανέφερε με την απόφαση της Κομισιόν είναι ορατός ο κίνδυνος, 80 εκατομμύρια Τούρκοι να διακινούνται στην Κύπρο, εάν καταργηθεί η βίζα για Τούρκους πολίτες

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει εάν συμφωνεί με την απόφαση της Κομισιόν, με την οποία είπε, οι Τούρκοι πολίτες θα μπορούν να διακινούνται ελεύθερα στην Κύπρο, ενώ οι κύπριοι πολίτες δεν θα μπορούν να διακινούνται ελεύθερα στη χώρα τους.

«Δυστυχώς» είπε, «βρισκόμαστε σε αμυντική διάταξη», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση έριξε την μπάλα στην κερκίδα και προσεύχεται ότι θα μας σώσουν άλλες χώρες».

Ο Ν.Παπαδόπουλος ζήτησε την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι πολύ επικίνδυνη. «Η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει πως θα αποτρέψει τις εν λόγω επικίνδυνες εξελίξεις», ανέφερε.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ