2016-05-06 23:38:16
Φωτογραφία για Μονόδρομος για την ΠΕΑΛΣ η μάχη επ' ωφελεία των στελεχών και του Οργανισμού
Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι χθες 05-05-2016 ο Πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ Δ. Σαϊτάκης και ο Γενικός Γραμματέας Σ. Πασσάκος συναντήθηκαν διαδοχικά με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ, αναφορικά με το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου "Μεταρρύθμιση του συστήματος εποπτείας και ελέγχου του ελληνικού λιμενικού συστήματος και άλλες διατάξεις".

Τα αποτελέσματα της συνάντησης κρίνονται θετικά ένεκα της αποδοχής από την πλευρά του Υπουργού του συνόλου των προτάσεών μας.

Αναλυτικότερα, έγιναν αποδεκτά και εντάσσονται επιπρόσθετα στο σχέδιο νόμου τα εξής:

⦁ η ρύθμιση περί 24μήνου για όσους μετατέθηκαν με την διαδικασία τακτικών μεταθέσεων έτους 2015 σε Λιμενικές Αρχές 6ης, 8ης και 9ης ΠΕΔΙΛΣ.

⦁ η ρύθμιση αναδρομικής προαγωγής στον επόμενο βαθμό 28 Υποπλοιάρχων προέλευσης ΣΝΔ, οι οποίοι ενώ κρίθηκαν προακτέοι δεν προήχθησαν εξαιτίας του περιορισμού των οργανικών θέσεων.


⦁ η ρύθμιση αναδρομικής προαγωγής στον επόμενο βαθμό 13 Υποπλοιάρχων τεχνικών, για τους ίδιους ως άνω λόγους.

⦁ η κατάργηση δυσμενών διατάξεων του νόμου 4256/2014 αναφορικά με τον ανώτατο χρόνο παραμονής των προϊσταμένων Λιμενικών Αρχών.

⦁ η κατάργηση των διατάξεων αναφορικά με την "υπαιτιότητα" της Υπηρεσίας για τα ειδικά τυπικά προσόντα Αξιωματικών προς προαγωγή εξαιρουμένων των τυπικών προσόντων που απαιτούνται για την τοποθέτηση Ναυτιλιακών Ακολούθων.

⦁ η κατάργηση διατάξεων του νόμου 4256/2014 αναφορικά με την υποχρέωση συμπλήρωσης ελάχιστου χρόνου παραμονής (τριών ετών) με τον επανακαθορισμό των προϋποθέσεων και ταυτόχρονη επέκταση των υπηρεσιών.

⦁ η κατάργηση της διάταξης της παρ. 3β του άρθρου 33 του νόμου 4256/2014 αναφορικά με την προαγωγή στον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου, των Αξιωματικών που προέρχονται απο την ΣΔΣΛΣ και ο επανακαθορισμός του χρόνου διοίκησης σε ένα έτος με ταυτόχρονη επέκταση των υπηρεσιών όπως καθορίζεται απο το π.δ. 103.

⦁ η διάταξη της παρ.4 του άρθρου 33 αναφορικά με τους Αξιωματικους ειδικότητας ενώ αναγνωρίζεται η αναγκαιότητα τροποποίησης επί τω βελτίω λόγω της πολυπλοκότητας του ζητήματος και των πολλών τροποποιήσεων που έχουν συμβεί κατά το παρελθόν, θα εξεταστεί θετικά το αμέσως προσεχές διάστημα με την τροποποίηση του π.δ. περί ιεραρχίας και προαγωγών.

⦁ η ρύθμιση για την καθιέρωση παράλληλης επετηρίδας για τα στελέχη όλων των προελεύσεων που δεν διανύουν τον καταληκτικό βαθμό εξέλιξης τους. Επιπρόσθετα δίνεται η δυνατότητα στα στελέχη που δεν καλύπτονται από την ως άνω διάταξη, που συμπλήρωσαν 35ετία και παραμένουν στην ενέργεια, να αιτηθούν την παραμονή τους στην Υπηρεσία σύμφωνα με τις ισχύουσες ασφαλιστικές διατάξεις που εφαρμόζονται από 01-01-2015 και εντεύθεν.

⦁ η αναγνώριση των διπλωμάτων Α΄, Β΄, Γ΄ τάξης Εμπορικού Ναυτικού για τους 2005 και προγενέστερα αποφοίτους ΑΕΝ και ΑΔΣΕΝ, προκειμένου αποφευχθεί η δημιουργία πτυχιούχων δύο ταχυτήτων (με π.δ.).

⦁ μετά την ένταξη των Αξιωματικών ΛΣ μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων στη ΣΝΔ, θα καθοριστεί με π.δ. η ισοτιμία των πτυχίων των αποφοίτων ΣΔΣΛΣ των προηγούμενων ετών.

⦁ η ρύθμιση για τον καθορισμό των τυπικών προσόντων προαγωγής 13 Αξιωματικών εκτός οργανικών θέσεων.

Με την ευκαιρία της συνάντησης προτείναμε την χορήγηση προκαταβολών από το ΤΑΛΣ στους δικαιούχους, λόγω της εμπλοκής χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος.

Επίσης προτείναμε αντί της διάταξης αναγνώρισης της στρατιωτικής θητείας ως χρόνου προαγωγής, την αναγνώριση της φοίτησης στις παραγωγικές σχολές Υ/Ξ και Λ/Φ για την βαθμολογική τους εξέλιξη.

Για τις ως άνω νέες ρυθμίσεις, που έγιναν τελικά αποδεκτές συνδυαστικά με όσες εμπεριέχονται στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου και αποτελούσαν προτάσεις της ΠΕΑΛΣ, μεταφέραμε την ικανοποίησή μας στον Αρχηγό και στον Υπουργό.

Ευελπιστούμε όλες αυτές οι θετικές για το προσωπικό και τον Οργανισμό ρυθμίσεις να γίνουν γρήγορα νόμος του Κράτους, με την στήριξη την οποία και ζητούμε από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων.

Εμείς από την πλευρά μας σε πνεύμα συνεργασίας και συνεργατικότητας, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε επ' ωφελεία των μελών μας, επ' ωφελεία του συνόλου του προσωπικού αλλά και του Οργανισμού που υπηρετούμε, με πίστη, στόχο και στρατηγική.

Συνεχίζουμε...

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ      

Ο Γενικός Γραμματέας

Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ