2016-05-07 14:12:14
Φωτογραφία για Βρήκε 3 σκυλιά ζωντανά πεταμένα στο φράγμα του Πηνείου κοντά στη Γαστούνη Ηλείας
Ανάμεσα στα πτώματα των σκύλων που εντόπισε στο φράγμα του Πηνείου κοντά στη Γαστούνη Ηλείας η Φαίη Ρετηνιώτη εντόπισε στις 20 Απρίλιου και δύο κουταβάκια μερικών εβδομάδων αλλά και έναν ενήλικο σκύλο. Η γυναίκα πήρε αγκαλιά τα σκυλιά για να τα βγάλει από εκεί καθώς ήταν αδύνατο τα ζώα να ανέβουν την κάθετη σκάλα ύψους δύο μέτρων που υπάρχει στο τοιχίο του φράγματος. Η κα Ρετηνιώτη εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι τα πτώματα των σκυλιών στο συγκεκριμένο σημείο – που βρέθηκε εκείνη πηγαίνοντας να φωτογραφίσει βατράχια – είχαν ακόμα πάνω τους περιλαίμιο ή σχοινί γύρω από το λαιμό τους.

Τα περιλαίμιο ακόμα στο πτώμα του σκύλου...

Αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν αδέσποτα ή ότι κάποιος τα οδήγησε εκεί και τα εγκατέλειψε για να τα σκοτώσει, να τα πνίξει ή για να πεθάνουν από την ασιτία. Η εγκατάλειψη σκύλων μέσα σε αρδευτικά κανάλια, ποτάμια, λίμνες είναι μια πολύ συνηθισμένη μέθοδος εξόντωσης αυτών των ζώων που συμβαίνει παντού στην Ελλάδα.

Τα αίτια θανάτου των ζώων παραμένουν άγνωστα.

Δυστυχώς και δεν θα βαρεθούμε να το λέμε τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων στη χώρα μας είναι αναρίθμητα και ελάχιστα απ’ όσα συμβαίνουν δημοσιεύονται, γίνονται ευρέως γνωστά. Φυσικά ελάχιστοι εκ των δραστών οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και ακόμα πιο λίγοι καταδικάζονται όπως τους αξίζει.

Με σύρμα γύρω από τον λαιμό του...

Η χώρα μας είναι ένα απέραντο κολαστήριο για τα ζώα, κάποτε ας το παραδεχτούμε…
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ