2016-05-07 21:43:20
Φωτογραφία για Τρεις λόγοι για να πας στο Μαραθώνα
Ο ιστορικός δήμος του Μαραθώνα, στο βορειοανατολικό τμήμα της Αττικής, σε απόσταση περίπου 45 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, αποτελεί ιδανική αφορμή για μία μίνι εξόρμηση το Σαββατοκύριακο.

Σημείο αναφοράς εδώ αποτελεί ο Τύμβος του Μαραθώνα κάτω από τον οποίο βρίσκονται τα οστά των 192 στρατιωτών που έπεσαν την ώρα της μάχης κατά των Περσών, ενώ κοντά σε αυτόν εντοπίζεται η ήσυχη παραλία του Μαραθώνα με τα ρηχά νερά (ιδανική επιλογή για οικογένειες) και τις γραφικές ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκο ψάρι.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, και το Αρχαιολογικό Μουσείο όπου οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τμήμα από το Τρόπαιο της Μάχης του Μαραθώνα, κεραμικά από τη νεολιθική εποχή που βρέθηκαν στο σπήλαιο του Πανός, καθώς και κάποια από την πρωτοκυκλαδική κεραμική των Γεωμετρικών και Κλασικών χρόνων.

Η κωμόπολη συνδέεται άμεσα με τον αγώνα αντοχής Μαραθώνιο Δρόμο -ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στα ολυμπιακά αθλήματα- το όνομα του οποίου οφείλεται στον άθλο του στρατιώτη Φειδιππίδη, καθώς ήταν εκείνος που έτρεξε από το Μαραθώνα μέχρι την Αθήνα μετά το τέλος της μάχης ώστε να ανακοινώσει την έκβασή της με τη λέξη «νενικήκαμεν».


Ένα ακόμη αξιοθέατο του Μαραθώνα είναι η ομώνυμη τεχνητή λίμνη, εκτάσεως 2.450 στρεμμάτων, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 10 σημαντικότερους υγρότοπους της Αττικής, λόγω της πληθώρας των ειδών που φιλοξενεί. Δημιουργήθηκε το 1931, με την ανύψωση του φράγματος στο σημείο που ενώνονται οι χείμαρροι Χαράδρου και Βαρνάβα, και αποτέλεσε κύρια πηγή υδροδότησης της Αθήνας έως το 1959.

Σε κοντινή απόσταση από το Μαραθώνα βρίσκεται και η δημοφιλής παραλία του Σχινιά. Το καλοκαίρι, κατά μήκος των 3 χλμ. της, θα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά beach bars και ταβέρνες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ