2016-05-08 10:45:11
Φωτογραφία για Οι κινεζικοί σιδηρόδρομοι χρωστούν περισσότερα από την... Ελλάδα!
Η κρατική εταιρεία που διαχειρίζεται τους σιδηρόδρομους της χώρας χρωστά πάνω από 4 τρις. γουάν (πάνω από 600 δις. δολάρια), ποσό σχεδόν διπλάσιο από το χρέος της Ελλάδας.

Η China Railways Corporation διαχειρίζεται τον σιδηρόδρομο της κινεζικής ενδοχώρας, περιλαμβανομένου του δικτύου υψηλής ταχύτητας μήκους 19.000 χλμ, ενώ σχεδιάζει σιδηροδρόμους μήκους τουλάχιστον 11.000 χλμ.

Όμως, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας, το χρέος της στο τέλος Απριλίου ανέρχονταν σε 4,14 τρις. γουάν, σύμφωνα με την οικονομική ιστοσελίδα Caixin.

Συγκριτικά, το εκτιμώμενο δημόσιο χρέος της Ελλάδας ανέρχονταν στο τέλος του περασμένου έτους στα 311 δις. ευρώ (2,3 τρις. γουάν), σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Ο δανεισμός της CRC αυξήθηκε κατά περισσότερο από 8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία, αύξηση η οποία αποδίδεται στον «πυρετό» επέκτασης του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας.

Όμως η Κίνα έχει δει τις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές της –που αποτελούν και μια από τις βασικές πηγές εσόδων για την CRC- να μειώνονται, σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times.

Έτσι, το χρέος της εταιρείας συνεχώς αυξάνεται. «Αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο δεν είναι βιώσιμο», σχολίασε ο Zhao Jian του Πανεπιστημίου Jiatong του Πεκίνου.

Οι ζημιές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 35% σε ετήσια βάση, αγγίζοντας τα 8,73 δις. γουάν το α' τρίμηνο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΜΕ «4Χ4» ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΜΕ «4Χ4» ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ