2016-05-08 19:03:16
Φωτογραφία για ΔΙΕΚΟΠΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ  ΛΟΓΩ Χ.Α. VD
Εντολή για απομάκρυνση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού από την αίθουσα της Ολομέλειας έδωσε ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης. Αφορμή ήταν αντιπαράθεση του Γ. Λαγού με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διαφωνίας του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά.

Ο τελευταίος απάντησε στον υπουργό ύστερα από επεισόδιο που είχαν νωρίτερα. Ο κ. Σκουρλέτης του επισήμανε ότι νωρίτερα είχε πει ότι «να προσέχει η οικογένειά σου». «Ποτέ», υποστήριξε ο Χρήστος Παππάς.

Στον διάλογο παρενέβησαν ο Γιάννης Λαγός και ο Ηλίας Παναγιώταρος φωνάζοντας πολλές φορές προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ «είσαι βλάκας», «ντροπή σου», «κολλητοί με τους τρομοκράτες έχετε γίνει» κ.α. Μάλιστα ο Γ. Λαγός σηκώθηκε όρθιος με αποτέλεσμα ο Γ. Λαμπρούλης να διακόψει την συνεδρίαση και να καλέσει την φρουρά για να βγάλει έξω από την αίθουσα τον Γ. Λαγό.


Η φράση που πυροδότησε την ατμόσφαιρα ήταν η υπόμνηση του Π. Σκουρλέτη ότι κατά την συζήτηση της ένστασης αντισυνταγματικότητας του ασφαλιστικού νομοσχεδίου η Χρυσή Αυγή είχε απειλήσει τον ΣΥΡΙΖΑ με εδώλιο. «Αυτή τη στιγμή όμως εσείς είστε στο εδώλιο κατηγορούμενοι για δολοφονία», επισήμανε. Στην αίθουσα της Ολομέλειας εισήλθε η φρουρά.

Κατόπιν αυτών, διακοπή της συνεδρίασης της Βουλής για ακόμη 15 λεπτά ανακοίνωσε ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης. Ο Γιάννης Λαγός παρέμεινε στο έδρανό του, ενώ ο Χρήστος Παππάς και ο Ηλίας Κασιδιάρης έλεγαν «Δεν βγαίνουμε έξω, φέρτε τα ΜΑΤ». Κατά την διάρκεια της διακοπής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής πρότεινε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να δοθεί ο λόγος για ένα λεπτό στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά και μετά να αποχωρήσει ο Γιάννης Λαγός. Για να γίνει αυτό πρέπει να ξεκινήσει η συνεδρίαση, σημείωσε ο Χρ. Παππάς.

Όμως ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης ήταν ανένδοτος ότι για να ξεκινήσει η συνεδρίαση και να δοθεί ο λόγος στον Χρήστο Παππά πρέπει να βγει έξω ο Γιάννης Λαγός. Έτσι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής σχημάτισαν «ασπίδα» γύρω από τον Γ. Λαγό προκειμένου να μην τον αποπέμψει η φρουρά της Βουλής ύστερα από την σχετική εντολή του προεδρεύοντως Γιώργου Λαμπρούλη.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ