2016-05-09 01:21:05
Φωτογραφία για Κύπρος: Γαϊτανάκι αποκαλύψεων για σκάνδαλα στην υγεία
Απανωτές είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά τα σκάνδαλα στον τομέα της υγείας. Οι τελευταίες αποκαλύψεις μετά την επ αυτοφόρω σύλληψη του Εκτελεστικού Δ/ντη του ΓΝΛ και Διευθυντή της κλινικής ΩΡΛ δρ.Ιωάννη Κυαμίδη καθώς επίσης και η σύλληψη γιατρού της ιδίας κλινικής δρ.Βασκέν Σαχπετεριάν δίνουν συνέχεια στο γαϊτανάκι των αποκαλύψεων στον τομέα της υγείας.

Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση μετά την οκταήμερη κράτηση των δυο γιατρών. Τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση, για το οποίο εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης φαίνεται να είναι ο Διευθυντής της κλινικής ΩΡΛ Λ/κας.

Ποινική έρευνα για τις αποστολές ασθενών στο εξωτερικό

Εξάλλου, ποινική έρευνα διέταξε ο ΓΕ Κώστας Κληρίδης, σχετικά με τις αποστολές ασθενών στο εξωτερικό. Το θέμα είχε αναδείξει η εφημερίδα Σημερινή με δημοσίευμα στις 24 Απριλίου.Στο πλαίσιο της έρευνας, έχει αρχίσει ήδη η συλλογή εγγράφων από του Υπουργείο Υγείας και η λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα που έχουν εμπλοκή στις διαδικασίες αποστολής ασθενών στο εξωτερικό.


Ο Κώστας Κληρίδης όπως προκύπτει έχει διατάξει ποινική έρευνα για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων από λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας, ενώ στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκεται και η κρατική συμφωνία με το ιδιωτικό νοσοκομείο Kings Kollege του Λονδίνου.

Υπ.Υγείας: Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς

Το υφιστάμενο σύστημα στα δημόσια νοσηλευτήρια, όπως λειτουργεί σήμερα, δεν υποβοηθά τη διαφάνεια και την πάταξη παρόμοιων φαινομένων, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Γιώργος Παμπορίδης. Ο Υπουργός Υγείας μετά την σύλληψη των δυο γιατρών για χρηματισμό τόνισε την αδήριτη ανάγκη για πλήρη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ