2016-05-09 03:38:11
Φωτογραφία για Ένταση και επεισόδια στο λιμάνι μεταξύ ΠΑΜΕ και λιμενικών
Μικρής έκτασης συμπλοκή έλαβε χώρα, το μεσημέρι της Παρασκευής, στην περιοχή του επιβατηγού λιμένα Βόλου, μεταξύ στελεχών του ΠΑΜΕ και λιμενικών, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός στελέχους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, ενώ το flying Dolphin «Ερατώ», τελικά έμεινε δεμένο στο λιμάνι.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, κατά την διάρκεια επιβίβασης επιβατών στο υδροπτέρυγο «Ερατώ» που επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο για Β. Σποράδες δημιουργήθηκε ένταση και συμπλοκή που κατέληξε στον τραυματισμό στελέχους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Ο λιμενικός μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ προσήχθη ένας 53χρονος ως υπαίτιος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν ενημέρωσης κ. Εισαγγελέα Υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον κατασταλτικό μηχανισμό της κυβέρνησης για την τρομοκράτηση των απεργών και την επιβολή της απεργοσπασίας


«Σήμερα κατά τη διάρκεια της απεργίας στο λιμάνι του Βόλου, έξω από το flying dolphin «ΕΡΑΤΩ», λιμενικοί επιτέθηκαν στην απεργιακή φρουρά και με στημένο τρόπο προσήγαγαν συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, ενώ επιτέθηκαν και έσπασαν τη φωτογραφική μηχανή συναδέλφου που κάλυπτε την απεργία για λογαριασμό του ΠΑΜΕ γιατί ενοχλήθηκαν που κατέγραφε το στημένο γεγονός», τονίζεται σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, η συγκεκριμένη ενέργεια, εξόφθαλμα σκηνοθετημένη, προστίθεται στις σημερινές επιθέσεις και προσαγωγές συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και απεργών σε όλη την Ελλάδα από μεριάς της κυβέρνησης. Φανερώνει ότι πρόκειται για σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μετά την μεταφορά της ψηφοφορίας για το νόμο – λαιμητόμο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό για το Σαββατοκύριακο ώστε να υπονομεύσει την 48ωρη απεργία, έβαλε μπροστά και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους για να τρομοκρατήσει το εργατικό κίνημα.

«Η ενέργεια αυτή στο λιμάνι του Βόλου έγινε για τα συμφέροντα των εφοπλιστών που είδαν από την αρχή της ημέρας την επιτυχία της απεργίας στα υπόλοιπα καράβια και απαίτησαν όπως φαίνεται να παρθούν μέτρα. Κυβέρνηση και εφοπλιστές έχουν την αυταπάτη ότι τέτοιες κινήσεις θα φοβίσουν τους απεργούς, θα στρέψουν τον κόσμο απέναντι στους ναυτεργάτες. Την πάθανε όμως στη γέφυρα του flying dolhpin «ΕΡΑΤΩ» το οποίο έμεινε δεμένο, με την πλειοψηφία των επιβατών να μην πέφτουν στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού που θέλει να ενεργοποιήσει η κυβέρνηση», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Καταλήγοντας καλεί όλες τις λαϊκές οικογένειες να μην πέσουν στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού. Τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης μας αφορούν όλους. Είναι ταφόπλακα για τη ζωή μας. Όλες οι λαϊκές οικογένειες στον αγώνα για την επιτυχία της απεργίας. Να μας βρίσκουν μπροστά τους, να μην του αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Να είναι αυτή η απεργία ορόσημο ώστε ακόμα και αν ψηφιστούν τα μέτρα στη βουλή, να μπουν γερές βάσεις ώστε να αναπτυχθούν οι αγώνες που χρειάζονται για να τα πάρουν πίσω.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ