2016-05-09 08:35:56
Φωτογραφία για Απίστευτο! Τι είπε αυτός ο ανταποκριτής του BBC και συνελήφθη στη Βόρεια Κορέα;
Η ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης σε όλο της το μεγαλείο!

Φυσικά και είναι ειρωνική η φράση... Είναι πια ο μόνος τρόπος να σχολιάσει κανείς τα όσα γίνονται στη Βόρεια Κορέα.

Ο ανταποκριτής του BBC στην Πιονγιάνγκ Rupert Wingfield-Hayes συνελήφθη και αφού ανακρίθηκε επί οκτώ ώρες από τις αρχές της Βόρειας Κορέας, πρόκειται να απελαθεί από τη χώρα.

Ο Wingfield-Hayes μαζί με την παραγωγό Maria Byrne και τον κάμεραμαν Matthew Goddard συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή λίγο πριν αναχωρήσουν από τη Βόρεια Κορέα. Το συνεργείο και ο δημοσιογράφος του BBC βρίσκονταν στη χώρα για να καλύψουν το συνέδριο του Εργατικού κόμματος του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με τον Stephen Evans, επίσης ανταποκριτή του BBC, η ηγεσία της Βόρειας Κορέας, δηλαδή ο Κιμ Γιονγκ Ουν, δυσαρεστήθηκαν με όσα μετέδιδε ο Rupert Wingfield-Hayes και το συνεργείο του καθώς παρουσίασαν άγνωστες πτυχές της ζωής στην βορειοκορεάτικη πρωτεύουσα! Η ανταπόκριση και τα σχόλια του Βρετανού ανταποκριτή χαρακτηρίστηκαν από τις αρχές της Βόρειας Κορέας "ασεβείς" και σύμφωνα με το CNN δεν θα του επιτραπεί να ταξιδέψει στη χώρα ποτέ ξανά!


Η... επίμαχη ανταπόκριση έγινε σε μια ομάδα βραβευμένων με Νόμπελ, όπου ο Wingfield-Hayes φέρεται να είπε αναφερόμενος στον Κιμ Γιονγκ Ουν: "Το τί ακριβώς έχει κάνει για να αξίζει τον τίτλο του στρατάρχη είναι δύσκολο να το πω. Στην κρατική τηλεόραση ο νεαρός ηγέτης φαίνεται να σπαταλά περισσότερο χρόνο καθισμένος σε μια καρέκλα να βλέπει το πυροβολικό να εκτοξεύει πυρά σε βουνοπλαγιές".
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ