2016-05-09 09:27:08
Φωτογραφία για ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΠΡΩΤΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επανέλαβε χθες μιλώντας στο Reuters, ότι οι όποιες αποφάσεις για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να ληφθούν μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης. Η ίδια εκπρόσωπος τόνισε εκ νέου πως το ζητούμενο ήταν και παραμένει ένα βιώσιμο συνολικό πακέτο.

Παρότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιμένει στην πάγια αυτή θέση του, ότι δηλαδή η ολοκλήρωση των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων για την πρώτη αξιολόγηση θα πρέπει να προηγηθεί των όποιων αποφάσεων για το χρέος, Γερμανοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι εξελίξεις αναγκάζουν το Βερολίνο να αναθεωρήσει τη στάση του στο μείζον ζήτημα του χρέους.

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, από τη στιγμή που για τη γερμανική κυβέρνηση η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι αδιαπραγμάτευτη κόκκινη γραμμή, το Ταμείο όμως από την πλευρά θέτει ως όρο συμμετοχής του τη διευθέτηση του χρέους, ο Γερμανός υπουργός θα πρέπει να βάλει τώρα νερό στο κρασί του και να προβεί σε παραχωρήσεις, μολονότι ο ίδιος έχει υποστηρίξει επανειλημμένως ότι στην παρούσα φάση δεν είναι αναγκαία μια νέα αναδιάρθρωση.


Εν τω μεταξύ, έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και κούρεμα χρέους ζητά ο Αρχηγός των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, με δήλωσή του η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Bild. «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο δημοσιονομικό ξεκίνημα χωρίς το ευρώ. Κατόπιν όμως, με ένα κούρεμα χρέους και με στοχευμένη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο κ. Λίντνερ. «Το νέο αδιέξοδο» καθιστά σαφές «ότι πρέπει επιτέλους να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στην στάση του Βερολίνου, που θεωρεί απαραίτητη την συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά δεν έλαβε υπόψη τις προειδοποιήσεις του, ο Γερμανός φιλελεύθερος σημείωσε: «Ήδη πριν από έναν χρόνο ήταν εμφανές ότι η στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα δεν θα πετύχει».

Deutsche Welle/ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ