2016-05-09 17:05:54
Φωτογραφία για Κ15... Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ! (PHOTOS)
Η ανάλυση της επιτυχίας και το στοίχημα του αύριο από τον κ. Τοπολιάτη.

Τι και εάν η Κ-15 του Ολυμπιακού κατέκτησε πριν από το Πάσχα το Πρωτάθλημα Super League στα Γιάννινα; Τι και εάν οι παίκτες της δεν έχουν πλέον επίσημους αγώνες;

Η δουλειά για τους Πρωταθλητές συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και τον Ιούνιο με μοναδικό στόχο την ατομική βελτίωση των ποδοσφαιριστών προκειμένου να είναι έτοιμοι για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο προπονητής των Παίδων κ. Νίκος Τοπολιάτης ,που μαζί με τους συνεργάτες του, δεν σταματούν να δουλεύουν σκληρά κάθε ημέρα μιλάει στο olympiacos.org για εκείνα που έγιναν μέσα στη χρονιά και για την προετοιμασία των παιδιών για το… αύριο.

«Αυτή η ομάδα δουλεύει μαζί από την περίοδο 2014-15. Κρατήσαμε φέτος τον βασικό κορμό της Κ-14 και κάναμε κάποιες προσθήκες. Είχαμε θέσει ως στόχο για τα παιδιά που έμειναν την συνεχή βελτίωση σε τομείς τεχνικοτακτικής φύσεως
. Με τα νέα παιδιά που ήρθαν το καλοκαίρι του 2015 δημιουργήθηκε ένα νέο σύνολο και κύριο μέλημα μας ήταν να τους περάσουμε την επιθετική φιλοσοφία του Ολυμπιακού και να δημιουργήσουμε ένα δυνατό σύνολο», τονίζει αρχικά ο νεαρός προπονητής και συνεχίζει μιλώντας για την προετοιμασία της ομάδας: «Η διοίκηση του συλλόγου μας έδωσε την ευκαιρία ν’ ανέβουμε στο Πήλιο για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Εκεί τέθηκαν οι βάσεις. Η ομάδα άρχισε να δένει και προσπαθήσαμε να περάσουμε τις βασικές μας αρχές στους παίκτες και να δουλέψουμε το σύστημα που θέλαμε ν’ ακολουθήσουν τα παιδιά».

«Ανταγωνιστικό επίπεδο»

Η ομάδα πριν από την έναρξη του Πρωταθλήματος Super League K-15 έδωσε 10 φιλικά παιχνίδια και να δουλέψει για να έχει στο φινάλε το αποτέλεσμα που όλοι ήθελαν. Ο κ. Τοπολιάτης μιλάει για την πορεία της ομάδας στο Πρωτάθλημα σημειώνοντας πως ήταν πολύ υψηλό το επίπεδο στον όμιλο: «Στην αρχή του Πρωταθλήματος εντυπωσιαστήκαμε και εμείς από το επίπεδο των ομάδων που ήταν στον όμιλο μας και καταλάβαμε πως θα ήταν μια ανταγωνιστική διοργάνωση. Κάθε ημέρα προσπαθούσαμε να θέσουμε νέους στόχους που θα έπρεπε να επιτευχθούν στους επόμενους αγώνες. Στόχους που αφορούσαν την ομαδική και ατομική εικόνα των παικτών και αυτό που βλέπαμε είναι ότι η ομάδα ήταν συνεχώς πιο ανταγωνιστική και βελτίωνε την αγωνιστική της εικόνα. Διαπιστώναμε μέσα από τις αναλύσεις video αυτή τη συνεχή βελτίωση. Μέσα στη χρονιά έχουν γίνει τρεις φορές εργομετρικές μετρήσεις όπου έχουμε διαπιστώσει την άριστη φυσική κατάσταση των παικτών. Είχαμε εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές και στη δουλειά μας και ήταν φυσικό να έρθει η πρώτη θέση στον όμιλο».

Οι ποδοσφαιριστές της Κ-15 που την περασμένη περίοδο έπαιζαν μόνο σε τουρνουά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και όχι σε πανελλήνιο Πρωτάθλημα είχαν δυσκολίες να προσαρμοστούν αλλά με δουλειά αυτό το θέμα λύθηκε… «Έτσι είναι. Τα παιδιά έπαιζαν για πρώτη φορά στη Super League και ένα δύσκολο κομμάτι να προσαρμοστεί η ομάδα», σημειώνει ο προπονητής τους και συνεχίζει: «Σ’ ένα τόσο ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα είχαμε προετοιμάσει την ομάδα για να παίζει κάθε εβδομάδα έναν τελικό. Δεν υπήρχαν εύκολα παιχνίδια. Ακολουθώντας αυτά που είχαμε κάνει σ’ όλη τη σεζόν δουλέψαμε και για τον Τελικό και τα καταφέραμε. Είναι πολύ σημαντικό νομίζω ότι τα παιδιά αυτά έφεραν άλλο ένα τρόπαιο στον Ολυμπιακό με το οποίο ανταμείφθηκαν οι κόποι τους».

Δουλειά για την επόμενη ημέρα!

Ο Νίκος Τοπολιάτης λέει συνεχώς ότι «στο ποδόσφαιρο κάθε ημέρα είναι μια καινούργια ημέρα» και το εφαρμόζει απόλυτα στους ποδοσφαιριστές του. Η δουλειά συνεχίζεται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Ρέντη αφού αυτή η ομάδα έχει και παρόν και μέλλον. «Συνεχίζουμε να δουλεύουμε καθημερινά. Έχουμε θέσει ως στόχο την βελτίωση των ποδοσφαιριστών σ’ ατομικό επίπεδο σε τομείς τεχνικής, δύναμης και συντονισμού. Τα παιδιά εκτός από την προπόνηση σε γκρουπ πρόσθεσαν έξτρα προπονήσεις για την εξειδικευμένη άσκηση σε τομείς που παρουσιάζουν αδυναμίες και ελλείψεις», σημειώνει αρχικά ο προπονητής της Κ-15 και εν συνεχεία αναφέρεται στην βοήθεια που έχουν τα παιδιά από τον σύλλογο: «Ο Ολυμπιακός μας προσφέρει τα πάντα. Έχουμε την δυνατότητα να δουλέψουμε με υπερσύγχρονα εργαλεία όπως είναι το “FMS”, το “Verti Max”, το “Polar” και να πετύχουμε τους στόχους μας. Θέλουμε να βελτιώσουμε ατομικά και να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση των ποδοσφαιριστών μας με στόχο όχι μόνο την κατάκτηση Πρωταθλημάτων αλλά και τη μελλοντική στελέχωση των μεγαλύτερων ηλικιακά γκρουπ με την ίδια επιτυχία και φυσικά την στελέχωση της πρώτης ομάδας. Στον Ολυμπιακό δεν βλέπουμε το δέντρο αλλά το δάσος».

Εν κατακλείδι ο κ. Τοπολιάτης θέλησε ν’ αναφερθεί στο team των συνεργατών του που μόχθησαν για να φτάσει αυτή η ομάδα στην κορυφή και για να συνεχίσει να δουλεύει σε υψηλό επίπεδο: «Είναι πολύ σημαντικό εδώ να αναφερθεί η ποσοτική και ποιοτική δουλειά που έγινε όλη τη χρονιά από μια έμπειρη και μεγάλη ομάδα που είναι πίσω από τον προπονητή. Εκτός από την υποστήριξη σε θέματα τακτικής και εκγύμνασης υπήρχε σημαντική βοήθεια στο κομμάτι της ανάλυσης μέσω video, vis-track, instat και στο κομμάτι της ψυχολογίας με την συνεχή επίβλεψη των παιδιών από τον ψυχολόγο μας».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ