2016-05-09 19:29:02
Φωτογραφία για Μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η αναδιοργάνωση του ΕΣΥ φιλοδοξεί να αποτελέσει την πιο εμβληματική μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης.

IATRONET

Απολύτως αναγκαία χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μια ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας.

Μιλώντας τη Δευτέρα σε διημερίδα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η αναδιοργάνωση του ΕΣΥ φιλοδοξεί να αποτελέσει την πιο εμβληματική μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης.

Στόχος μας – είπε – το νέο σύστημα να απλωθεί σε κάθε γειτονιά, να έχουν πρόσβαση όλοι οι συμπολίτες μας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα δεν ξεκινά ως αναγκαιότητα την περίοδο της κρίσης.

Τόνισε, όμως, ότι η Υγεία βρέθηκε αντιμέτωπη με συνεχή υποβάθμιση τα χρόνια της κρίσης, με ολοένα και λιγότερους να έχουν πρόσβαση σε αυτήν.

Καταστροφική


Το κοινωνικό κράτος ήταν ο πιο εύκολος στόχος μιας καταστροφικής πολιτικής λιτότητας την περίοδο 2010-15, υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

“Οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που προσυπέγραψαν τις επιλογές για συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους επιμένουν και σήμερα να καταθέτουν ως εναλλακτική προοπτική τη μείωση των δαπανών του δημοσίου.

Είναι απολύτως σαφές τι εννοούν, μείωση προσωπικού στα νοσοκομεία, μείωση μισθών για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό και υποκατάσταση από τον ιδιωτικό τομέα”.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η έλλειψη αναγκαίου ιατρικού προσωπικού, η αύξηση ανασφάλιστων, η ενίσχυση ιδιωτικών δομών Υγείας, μετέτρεψαν το αγαθό της υγείας σε προϊόν πολυτελείας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι για το 2016 έχουν προϋπολογιστεί και υλοποιούνται 3.448 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.
ΔΗΜ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ