2016-05-10 14:44:10
Φωτογραφία για Τι θα προκαλούσε το Brexit;
Ντόμινο δημοψηφισμάτων μπορεί να προκαλέσει το Brexit καθώς, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη σε οκτώ χώρες της Ευρώπης, σχεδόν οι μισοί από τους Ευρωπαίους ψηφοφόρους επιθυμούν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή τους στην Ε.Ε, όπως ακριβώς θα κάνει η Βρετανία τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, το 45% των ερωτηθέντων υποστήριξαν πως επιθυμούν τη διεξαγωγή αλά...βρετανικά ενός δημοψηφίσματος για την παραμονή τους στους κόλπους της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Η έρευνα, που διεξήχθη μεταξύ 25 Μαρτίου και 8 Απριλίου, έδειξε ότι, το 48% των ερωτηθέντων πιστεύει πως μία έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε τον επόμενο μήνα θα οδηγήσει και άλλες χώρες προς αποχώρηση ενώ το 18% διαφωνεί με την άποψη αυτή.

Επίσης, πάνω από το 20% των ερωτηθέντων και στις οκτώ χώρες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρούν πως θα υπάρξει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ενοποίηση μέχρι το 2020, ενώ το 40% θεωρεί πως θα υπάρξει μικρότερη ενοποίηση.


Συνολικά έξι χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στην έρευνα που διεξήχθη σε Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία και Σουηδία από την εταιρία δημοσκοπήσεων "Ipsos-MORI".

Το ποσοστό της αποχώρησης από την Ε.Ε κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, στο 48% και 41%  σε Ιταλία και Γαλλία αντίστοιχα, σύμφωνα με την εταιρεία .

Οι Ιταλοί ειδικότερα ευελπιστούν να έχουν την δική τους ευκαιρία να προσέλθουν στις κάλπες σχετικά με την συμμετοχή στους στην Ε.Ε , γεγονός που δίνει την αίσθηση πως αν η Βρετανία παραμείνει τελικά στην Ε.Ε , αυτό δεν θα είναι το τέλος των δεινών της Ε.Ε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ