2016-05-11 11:14:48
Φωτογραφία για Καμαρίτσα Μεγαλόπολης: Ιερείς και πιστοί βρήκαν την εκκλησία αποκλεισμένη με χώματα και περίφραξη! [video]
Επεισοδιακός ήταν ο φετινός εορτασμός στο εξωκλήσι του Αποστόλου Θωμά που βρίσκεται πλησίον της επαρχιακής οδού Λεύκτρο-Λεοντάρι και ανήκει εδώ και εκατοντάδες χρόνια στην ενορία της Τ.Κ. Καμαρίτσας του Δήμου Μεγαλόπολης.

Και αυτό γιατί υπάρχει για μεγάλο χρονικό διάστημα μια δικαστική διαμάχη της ενορίας με 2 πολίτες οι οποίοι διεκδικούν την περιοχή που βρίσκεται το εκκλησάκι. Φέτος όμως οι συγκεκριμένοι πολίτες πήγαν και έβαλαν περίφραξη και μεγάλη ποσότητα χωμάτων, με σκοπό να εμποδίσουν την πρόσβαση στον ναό. Μάλιστα όπως μαθαίνουμε για τις εργασίες αυτές έχει βγει και κάποια άδεια από την Πολεοδομία Μεγαλόπολης. Αυτό ειδικά αν ισχύει θα πρέπει να ελεγχθεί αν καλώς έχει δοθεί η συγκεκριμένη  άδεια και αν είναι νόμιμος ο αποκλεισμός του ναού με τον τρόπο που έγινε.

Επεισοδιακός εορτασμός στο εξωκλήσι του Απ. Θωμά Καμαρίτσας – Αποκλεισμένη η εκκλησία με χώματα

Με τον αποκλεισμό του ναού δεν μπορούσε να γίνει η Θεία Λειτουργία σήμερα και έτσι με την άδεια του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία, δημιουργήθηκε μια  πρόχειρη κατασκευή με πανιά πλησίον του ναού , όπου τελικά πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός.

Στον εορτασμό  ήταν παρόντες αρκετοί κάτοικοι από την Καμαρίτσα αλλά και από την Αθήνα, επίσης στο σημείο βρέθηκαν και πολλοί αστυνομικοί από το Α.Τ. Μεγαλόπολης για να μην δημιουργηθούν επεισόδια ανάμεσα στους πιστούς και τους 2 πολίτες , οι οποίοι ήταν και αυτοί παρόντες.

Μετά την λήξη της Θείας Λειτουργίας εκπρόσωπος της Μητρόπολης μίλησε στην κάμερα του Καφενείου της Μεγαλόπολης σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

Η εικόνα που είδαμε δεν τιμά κανέναν. Είναι πραγματικά απορίας άξιον πως γίνεται να υπάρχει για τόσο μεγάλο διάστημα αυτό το πρόβλημα και να συνεχίζει να δημιουργεί μεγάλες εντάσεις αλλά και να γίνονται κινήσεις όπως ο αποκλεισμός της εκκλησίας.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ