2016-05-11 15:49:09
Φωτογραφία για ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Αυτοί είναι οι πιο χοντροί μπασκετμπολίστες! [photo + video]
Δείτε τη λίστα που σοκάρει. Υπάρχει και Έλληνας μέσα Σοφοκλής Σχορτσανίτης

Η ιστορία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη είναι γνωστή και η Μαριάννα Αξιοπούλου την υπενθύμισε με αφορμή την επιστροφή του στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ.

Ο διεθνής σέντερ ταλαιπωρήθηκε σε όλη του την καριέρα από το πρόβλημα με τα κιλά, ενώ έφτασε να ζυγίζει περίπου 180 κιλά και ο Ολυμπιακός τον έστειλε σε μία κλινική αδυνατίσματος στην Ελβετία.

Ο «Big Sofo» έμοιαζε σε όλη του την πορεία επιβλητικός και ήταν, αφού είχε και το ταλέντο και την ικανότητα να διαχειριστεί τον όγκο του προς όφελός του. Μέχρι που η κατάσταση... ξέφυγε και η πορεία του άρχισε να είναι πτωτική.

 

Νέιτ Τζαουάι

Ο «Αυστραλός Σακίλ» αποτελούσε μία άγνωστη περίπτωση στην Ευρώπη, μέχρι που υπέγραψε στην Παρτιζάν το 2010 και η επιβλητική του φιγούρα έγινε σημείο αναφοράς στην Ευρωλίγκα. Ο 29χρονος πλέον Τζαουάι έπαιξε καλό μπάσκετ στην Ευρωλίγκα και ήταν εντυπωσιακός σε ορισμένες περιπτώσεις με Μπαρτσελόνα και Γαλατάσαραϊ.


Ο Τζαουάι αγωνίζεται πλέον στο πρωτάθλημα της χώρας του, αφού προηγουμένως πέρασε ορισμένες «περιπέτειες», οι οποίες μάλιστα έθεσαν σε κίνδυνο και την όρασή του.

 

Γκλεν Ντέιβις

Περνώντας στον «μαγικό κόσμο», ο Γκλεν Ντέιβις αποτελεί κάτι σαν τη διάδοχη κατάσταση του Σακίλ Ο' Νιλ. Ο «Big Baby», όπως είναι το παρατσούκλι του» βρίσκεται εδώ και οκτώ χρόνια στο ΝΒΑ και μάλιστα έχουν υπάρξει σεζόν με εξαιρετικά νούμερα, όπως το 2012/2013 που είχε 15.1 πόντους και 7.2 ριμπάουντ. Πλεον αγωνίζεται στους Κλίπερς με φθίνουσα πορεία και ζυγίζοντας 135 κιλά.

 

Zακ Ράντολφ

Δεν είναι τόσο... γεμάτος, όσο οι προαναφερθέντες αλλά η «κοψιά» του δεν θυμίζει ακριβώς παίκτη του ΝΒΑ. Παρ' όλα αυτά, καταφέρνει να έχει σπουδαία παρουσία στα παρκέ του «μαγικού κόσμου».

Ο Z-Bo ζυγίζει περίπου 125 κιλά και συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ψηλών της λίγκας, ενώ στην καριέρα του μέχρι τώρα έχει εξαιρετικούς μέσους όρους (17.1 π., 9.5 ριμπ.).
 
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ