2016-05-11 17:45:57
Φωτογραφία για «ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ... ΦΟΡΤΟΥΝΗ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ»
Ο επικεφαλής της Λέσχης φίλων Νότιγχαμ Φόρεστ στην Ελλάδα, Βασίλης Πουλάκος, μιλάει στο SportDog για το ενδεχόμενο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να μπει στην αγγλική ομάδα, παρά τις διαψεύσεις από τους Πειραιώτες.

Σας μεταφέρουμε το δημοσίευμα του sportdog.gr:

Συνδεδεμένο με τη Νότιγχαμ Φόρεστ είναι το τελευταίο διάστημα το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη, για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της αγγλικής ομάδας. Με τον SportDog να επικοινωνεί με τον Βασίλη Πουλάκο, άτυπου επικεφαλής της Λέσχης φίλων Νότιγχαμ Φόρεστ στην Ελλάδα, προκειμένου να μάθουμε όσα περισσότερα γίνεται γι΄ αυτό το ενδιαφέρον θέμα.

Για ποιον λόγο μπορεί να ενδιαφέρθηκε ο Μαρινάκης για τη Νότιγχαμ; Πόσα χρήματα μπορεί να βάλει στην ομάδα; Ποιο είναι το κλίμα που υπάρχει στη Λέσχη για την προοπτική εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, από τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού; Ποιο πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει πιθανή παρουσία του Μαρινάκη στον αγγλικό σύλλογο; Ποιον παίκτη του Ολυμπιακού θέλει στους Κόκκινους τη νέα αγωνιστική περίοδο; Αυτές και άλλες πολλές απαντήσεις, στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί Νέο ρεπορτάζ από Αγγλία, σήμερα, επαναφέρει το θέμα του Μαρινάκη και πιθανή αγορά της Νότιγχαμ Φόρεστ. Πώς ακούς αυτή την εξέλιξη;


"Αρχικά πρέπει να καταλάβουμε πιο είναι το στιλ που λειτουργεί ο αγγλικός Τύπος: Όταν ο Άγγλος δημοσιογράφος φτιάχνει ένα κομμάτι, το πόνημά του είναι σαν να απευθύνεται σε αναγνωστικό κοινό που δεν έχει διαβάσει ποτέ τίποτα για το θέμα που καταπιάνεται. Γι΄ αυτό και τα γράφει όλα από την αρχή, κάθε φορά. Με αυτόν τον τρόπο δίνουν στους αναγνώστες να καταλάβουν, κάθε φορά, τι ακριβώς συμβαίνει στην ομάδα. Αυτή την περίοδο δεν υπάρχει κάτι καινούργιο για το συγκεκριμένο θέμα, απλώς ο αγγλικός Τύπος έχει τη νοοτροπία να αναφέρει ξανά τα ίδια πράγματα.

Εμείς, ως Λέσχη Ελλάδας, δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση γι΄ αυτό το θέμα. Ο πρόεδρος της Νότιγχαμ Φόρεστ, Φαουάζ Αλ-Χασάουι, βρέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν καλεσμένος στη φιέστα του Ολυμπιακού και, ίσως, από τη στιγμή που υπάρχει καπνός, να υπάρχει και φωτιά. Μπορεί ο Μαρινάκης να εξέταζε περιπτώσεις, για την περίπτωση που είχαμε ποδοσφαιρικό Grexit. Το γεγονός ότι διέψευσαν και οι δύο πλευρές ότι υπάρχει θέμα, δεν λέει και πολλά. Η προσωπική μου εκτίμηση, πάντως, είναι ότι αν ο Φαουάζ είχε έρθει για να πουλήσει την ομάδα, σίγουρα δεν θα είχε φωτογραφηθεί στο Ηρώδειο και δεν θα ανέβαζε τη φωτογραφία στο Instagram. Θα το έκανε με κάποια μυστικότητα.

Επίσης, σε συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα, ο Φαουάζ ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να απομακρυνθεί από την ομάδα. Δεν πρόκειται, δηλαδή, να πουλήσει το 100%. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αν προχωρήσει το θέμα της πώλησης, μπορεί να παραμείνει σαν πρόεδρος αλλά όχι σαν μεγαλομέτοχος. Ο ίδιος έχει αποκαλύψει ότι ψάχνει να βρει γενικό διευθυντή".

Το γεγονός ότι ο Μαρινάκης έχει τον Ολυμπιακό, επηρεάζει τα μέλη της Λέσχης που υποστηρίζουν στην Ελλάδα άλλες ομάδες;

"Οι απόψεις που εκφράζω είναι προσωπικές και, φυσικά, δεν αφορούν κάποια θέση της Λέσχης. Υπάρχουν μέλη που δεν θέλουν να ακούνε με τίποτα για τον Μαρινάκη. Εγώ είμαι της άποψης ότι αν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και δεν την εξευτιλίσει, τότε να έρθει. Είμαι οπαδός της Φόρεστ από το 1977 και έχω μάθει να κρίνω την ομάδα μου, ανεξάρτητα από τις οπαδικές προτιμήσεις στην Ελλάδα. Ο Μαρινάκης στην Αγγλία δεν θα μπορεί να παίξει με τον τρόπο που παίζει στην Ελλάδα. Ένα παράδειγμα: Ο ιδιοκτήτης της Λιντς, Μάσιμο Τσελίνο, είναι υπόδικος στην Ιταλία και γι΄ αυτόν τον λόγο του έχουν απαγορεύσει στην Αγγλία να εκτελεί καθήκοντα προέδρου. Άρα δεν μπορεί να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο στην Αγγλία ο Μαρινάκης. Από την άλλη πλευρά, είναι επιχειρηματίας με έδρα στην Αγγλία και σχετικός με το ποδόσφαιρο. Δεν είναι άνθρωπος που θα έρθει από το πουθενά, χωρίς καμιά σχέση με το ποδόσφαιρο.

Προσωπικά, περισσότερο θα ήθελα Βρετανό ιδιοκτήτη, που έχει όμως το know how από ποδόσφαιρο. Βέβαια και πριν τον Φαουάζ υπήρχε Βρετανός ιδιοκτήτης, αλλά δεν κατόρθωσε να κάνει κάτι. Γενικά, πάντως, δε με νοιάζει ποιος θα πάρει τις μετοχές της ομάδας, με ενδιαφέρει να παίζει συμφωνα με τους κανόνες και μαζί του η ομάδα να έχει επιτυχίες. Δεν έχω πρόβλημα να αναλάβει, αν αναλάβει, ο Μαρινάκης αλλά ο κόσμος εκεί είναι παθιασμένος με την ομάδα, δεν θα διστάσει να ζητήσει την απομάκρυνση κάποιου, αν δούνε ότι η ομάδα τους δεν πηγαίνει όπως θέλουν. Δεν είναι όπως στην Ελλάδα τα πράγματα, που ο πρόεδρος έχει ιδιωτικό στρατό, κόσμο από πίσω του και τέτοια. Εκεί οι οπαδοί σου γυρίζουν την πλάτη και δεν πατάνε στο γήπεδο".

Πιθανή έλευση του Μαρινάκη στον σύλλογο, με την οικονομική δυνατότητα που έχει, τι περιμένετε να φέρει στην ομάδα;

"Η Championship τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν είναι απαραίτητα τα πολλά λεφτά για να ανέβει μία ομάδα. Τρανό παράδειγμα η Μπέρνλι: Την πρώτη φορά που ανέβηκε τα τελευταία χρόνια (σ.σ. συνολικά έχει ανέβει δύο φορές), ήταν 80% θέμα καλής δαχείρισης και 20% θέμα χρήματων. Υπάρχουν ομάδες τα τελευταία χρόνια που έχουν δείξει ότι αν εμπιστεύεσαι το υλικό σου και αν κάνεις νοικοκυρεμένα πράγματα, μπορείς να ανέβεις χωρίς να δώσεις πολλά λεφτά. Από την άλλη άποψη, ο μοναδικός φόβος αν μπει ο Μαρινάκης στην ομάδα, είναι μήπως επαναπαυτούν στην ομάδα ότι ήρθε κάποιος με πολλά λεφτά και γίνουν μεταγραφές ενθουσιασμού και όχι ουσίας. Κάτι που μπορεί να μας βάλει σε φαύλο κύκλο, που ίσως διαρκέσει χρόνια.

Τη συγκεκριμένη στιγμή, το Financial Fair Play μάς κρατάει πίσω. Αυτή τη στιγμή, φέτος, ετοιμάζονται να ανακοινώσουν ζημιές γύρω στα 13 εκ. λίρες. Πέρσι είχαμε 21 εκ. λίρες. To Financial Fair Play λέει ότι με τα 13 εκ. λίρες ζημιές που παρουσίασες φέτος, μπορούμε να σου βγάλουμε το εμπάργκο. Αλλά πρέπει να κρατηθείς στα 39 εκ. λίρες ζημιές σε βάθος τριετίας. Άρα την επόμενη αγωνιστική περίοδο, δεν μπορεί να έχει ζημίες πάνω από 5 εκ. λίρες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν μπορεί να ξανοιχτεί οικονομικά, γιατί αν ξανοιχτεί και δεν ανέβει κατηγορία, μπαίνουμε πάλι σε εμπάργκο. Και δεν ξέρουμε πόσο καιρό μπορεί αυτό να κρατήσει. Άρα και ο Μαρινάκης να έρθει, σε πρώτη δεν γίνεται να επενδύσει πολλά χρήματα, γιατί είναι τεράστιο το ρίσκο να ρίξεις λεφτά σε ομάδα που είναι 17 χρόνια στην Championship και σε όλη αυτή τη διάρκεια έχει φτάσει μόλις τρεις φορές στα ημιτελικά".

Έχουν φορέσει τη φανέλα της Νότιγχαμ οι Ντάρμπισιρ, Τζιμπούρ και Αμπντούν, παίκτες που αγωνίστηκαν στον Ολυμπιακό. Από τη σημερινή ομάδα ποιον θα ήθελες;

"Ο Τζιμπούρ στο πρώτο του ματς με είχε ενθουσιάσει, γιατί είχε σκοράρει κιόλας. Είχε πετύχει το τρίτο και τελευταίο γκολ της ομάδας σε μία νίκη μας. Περίμενα περισσότερα από αυτόν, αλλά δεν έκανε τίποτα. Ο Αμπντούν φάνηκε ότι είχε πολύ περίεργο χαρακτήρα. Έκαναν το λάθος αυτοί οι δύο να θεωρήσουν ότι θα κάνουν κουμάντο στα αποδυτήρια, ως βύσματα του Φαουάζ. Μόνο ο Ντάρμπισιρ έκανε καλές εμφανίσεις στην Νότιγχαμ και, κατά τη γνώμη μου, κακώς δεν του ανανεώσαν το συμβόλαιο. Αλλά όπως και να το κάνουμε δεν ήταν ο Ντάρμπισιρ του Ολυμπιακού. Η Championship δεν έχει καμιά σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα, πρόκειται για ένα πραγματικά δύσκολο πρωτάθλημα. Τώρα, από το σημερινό ρόστερ του Ολυμπιακού, φυσικά θα ήθελα τον Φορτούνη στη Νότιγχαμ. Αυτή τη στιγμή λόγω του ότι αυτός που κάνει παιχνίδι στη Φόρεστ, ο Χένρι Λάνσμπερι, βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδων ακόμα και της Premier League και επειδή ο Άντι Ριντ είχε έναν σοβαρό τραυματισμό και φαίνεται ότι πηγαίνει προς το τέλος της καριέρας του, θα ήθελα στην ομάδα τον Φορτούνη που είναι ο πιο ταλαντούχης παίκτης στην Ελλάδα". 

Νότιγχαμ Φόρεστ λόγο του Μπράιαν Κλαφ;

"Είμαι οπαδός της Νότιγχαμ Φόρεστ από το 1977-78. Τότε που ξεκίνησε η ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Μου φάνηκε εντυπωσιακό που έβλεπα μία πρωτάρα ομάδα να πήγαινε να πάρει το πρωτάθλημα. Ήξερα από κάτι μονόστηλα εφημερίδων για τον Κλαφ, αλλά δεν ήξερα τόσα πολλά για την προσωπικότητά του. Όταν πέθανε ο Κλαφ, έκλαιγα...".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ