2016-05-13 10:52:10
Φωτογραφία για Νίκη Γιαννόπουλου κατά Πολάκη;
Virus

Έκθετους αφήνει τους κ.κ. Ξανθό και Πολάκη η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών στο οποίο προσέφυγε ο καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος και μέχρι πρότινος Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να προσβάλει την υπουργική απόφαση (ΥΑ) με την οποία παύεται από επικεφαλής του φορέα.

Όπως αποφάνθηκε το Δικαστήριο που συνεδρίασε την Πέμπτη 12 Μαΐου, ο Αθ. Γιαννόπουλος επιστρέφει στη θέση του! Το Εφετείο, πιο συγκεκριμένα, εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία αναστέλλεται μέχρι και τις 31 Μαΐου η εφαρμογή της ΥΑ για την απομάκρυνση του καθηγητή από το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στο μεταξύ, το νεοδιορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα επρόκειτο να πραγματοποιήσει σήμερα την πρώτη του συνεδρίαση. Μετά από την έκδοση των ασφαλιστικών μέτρων υπέρ του κ. Γιαννόπουλου, ωστόσο, η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αφού το νέο ΔΣ θεωρείται άκυρο. Θα πρέπει να σημειωθεί επιπλέον, ότι την ερχόμενη Τετάρτη 18/5 ήταν προγραμματισμένη νέα συνεδρίαση με θέμα την απομάκρυνση του Γενικού Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρου Παπαδημητρίου, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστικό βούλευμα για κακουργηματική απάτη. Εξαιτίας όμως της αναστολής εφαρμογής της ΥΑ, η συνεδρίαση προφανώς και θα ματαιωθεί αφού οποιαδήποτε απόφαση του νέου ΔΣ θα στερείται νομικής βάσης.


Η απόφαση του Δικαστηρίου όπως γίνεται αντιληπτό, αποτελεί νίκη του Αθ. Γιαννόπουλου έναντι του Π. Πολάκη, τουλάχιστον μέχρι η υπόθεση να τελεσιδικήσει. Εάν και η οριστική απόφαση βγει υπέρ του καθηγητή, τότε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα βρεθεί σε πραγματικά δύσκολη θέση… Υπενθυμίζουμε σε αυτό το σημείο ότι σε βάρος των δύο πολιτικών ανδρών εκκρεμεί μηνυτήρια αναφορά από τον πρώην υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδη, τόσο για την παρέμβαση στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις ΜΕΘ όσο και για την ΥΑ αντικατάστασης του ΔΣ του Φορέα (εδώ). Αν και αυτή η υπόθεση βγει σε βάρος της Αριστοτέλους, τότε θα είναι η πρώτη φορά που ένας πρώην υπουργός εκθρονίζει το νυν υπουργό. Θα πρέπει βέβαια να διευκρινιστεί πως επειδή μιλάμε για πολιτικά πρόσωπα, η προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία είναι ο Εισαγγελέας να προωθήσει τη μηνυτήρια αναφορά στον Ανακριτή, ο οποίος με τη σειρά του θα την προωθήσει στη Βουλή προκειμένου να ζητηθεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας των κ.κ. Ξανθού και Πολάκη.

Έπειτα απ’ όλα αυτά, αναρωτιέται κανείς: Μετά την 1η Ιουνίου ποιος θα είναι άραγε υπουργός;;
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ