2016-05-13 12:37:09
Φωτογραφία για Το ποδήλατο κατακτά τις καρδιές μας
Ποιος δεν θυμάται την πρώτη φορά που έκανε ποδήλατο, τις πρώτες ορθοπεταλιές στους δρόμους της γειτονιάς του αλλά και την απίστευτη αίσθηση ελευθερίας που μας έκανε να νιώθουμε. Τι και αν τώρα μεγαλώσαμε, το παλιό καλό αγαπημένο μας ποδήλατο που στα παιδικά μας χρόνια ήταν απαραίτητο έχει έρθει δυναμικά και στην ενήλικη ζωή μας καθώς είναι οικονομικό, απολαυστικό και γυμνάζει όλο μας το σώμα.

Οι λόγοι για τους οποίους ο καθένας μας αγαπάει το ποδήλατο ποικίλουν. Το ποδήλατο είναι οικολογικό, καθώς δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας. Επίσης, είναι οικονομικό, γιατί είναι πολύ πιο φθηνό σε σχέση με όλα τα άλλα μεταφορικά μέσα και απαιτεί ελάχιστα έξοδα για την συντήρηση του. Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι η ποδηλασία είναι η καλύτερη μορφή άσκησης που γυμνάζει όλο το σώμα. Αν είστε και εσείς λοιπόν από αυτούς που βαριούνται την αεροβική και δεν αντέχουν να περνούν ατέλειωτες ώρες κλεισμένοι στα γυμναστήρια, το ποδήλατο θα μπορούσε να αποτελεί μία άριστη εναλλακτική λύση.


Και αν αναρωτιέστε πως ξεκίνησε η δική μου αγάπη για τη ποδηλασία, θα σας λύσω αμέσως την απορία. Πριν πέντε μήνες λοιπόν είχα επισκεφτεί μια φίλη μου που ζούσε στο Άμστερνταμ. Από την πρώτη στιγμή εντυπωσιάστηκα, καθώς όλοι οι ντόπιοι χρησιμοποιούσαν ποδήλατα αντί για αμάξια, μηχανάκια ή μετρό για τις μετακινήσεις τους. Και φυσικά δεν άργησα να μπω και εγώ στο κλίμα της πόλης. Κάθε μέρα έπαιρνα το ποδήλατο που είχα νοικιάσει και ξεκινούσα την ξενάγηση μου στην μαγική πρωτεύουσα της Ολλανδίας.

Με το που γύρισα στην Αθήνα, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να αγοράσω ένα ποδήλατο. Πήγα λοιπόν στα Praktiker, και με την βοήθεια των παιδιών που δουλεύουν εκεί, επέλεξα το ιδανικό ποδήλατο σύμφωνα με τις ανάγκες αλλά και την χρήση που θα του κάνω. Βεβαίως να θυμάστε ότι μαζί με την αγορά του ποδηλάτου σας και ειδικά αν σκοπεύετε να το χρησιμοποιείτε στην πόλη, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χρειαστείτε κάποια αξεσουάρ όπως κράνος, φώτα (ένα κόκκινο για πίσω και ένα λευκό για μπροστά, καθώς και LED για πίσω), κλειδαριά για να το ασφαλίζετε, τρόμπα και παγούρι. Για καλή μου τύχη το κατάστημα Praktiker που επισκέφτηκα είχε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και δεν χρειάστηκε να ταλαιπωρηθώ ψάχνοντας.

Ξεκινήστε λοιπόν τις βόλτες στο κέντρο της πόλης με το ποδήλατο σας, επισκεφτείτε τον κοντινότερο σας πεζόδρομο, διασχίστε τα «ανεξερεύνητα» σοκιάκια της περιοχής σας, ανακαλύψτε κρυφές γωνιές της γειτονιάς, ή απλά απολαύστε τον ανοιξιάτικο καιρό κάνοντας ποδηλατάδα έξω στη λιακάδα! Το ποδήλατο θα σας κάνει να δείτε την αγαπημένη σας περιοχή με άλλα μάτια...
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
24ωρη εξυπηρέτηση από τον ΟΑΕΔ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
24ωρη εξυπηρέτηση από τον ΟΑΕΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ