2016-05-13 14:55:06
Φωτογραφία για Σάλος στη Δανία με Μουσουλμάνους που ζητούν...
Στα όρια τους έφτασαν οι ιδιοκτήτες μπαρ στο προάστιο της Κοπεγχάγης, Νορέμπρο, με τους νεαρούς Μουσουλμάνους που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης και ως μπράβοι εκβιάζουν απαιτώντας την εφαρμογή της Σαρία, του ισλαμικού, δηλαδή, νόμου.

Όπως κατήγγειλλαν σε υπουργό της κυβέρνησης, επί μήνες ομάδες Μουσουλμάνων που αυτοαποκαλούνται «περίπολοι της Σαρία» τους απειλούν και όταν δεν συμμορφώνονται καταστρέφουν τις περιουσίες τους ακόμα και μέρα μεσημέρι.

«Πρόσφατα μια ομάδα νεαρών ήρθε στο μπαρ μου και άρχισε να φωνάζει ότι όλοι θα πρέπει να φύγουν. Φώναζαν ότι ο χώρος τους ανήκει και ότι η περιοχή είναι "ζώνη εφαρμογής της Σαρία" επομένως δεν επιτρέπεται η κατανάλωση αλκόλ» δήλωσε ο ένας ιδιοκτήτης μπαρ στο Radio24syv.

Το Νορέμπρο βρίσκεται βόρεια του κέντρου της Κοπεγχάγης όπου διαμένουν πολλοί μετανάστες.

Η ιστορία με τις ομάδες που ζητούν εφαρμογή της Σαρία έχει ξεκινήσει εδώ και πέντε χρόνια αλλά αυτή τη φορά οι νεαροί Μουσουλμάνοι δεν διστάζουν να πετάνε πέτρες, βεγγαλικά και να ζητούν χρήματα. Ιδιοκτήτρια μπαρ κατήγγειλε ότι μια σπείρα της ζήτησε 60.000 δανέζικες κορώνες «για προστασία».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση δια στόματος της υπουργού Εσωτερικών κάλεσε τους νεαρούς μουσουλμάνους «να σταματήσουν τις επιδρομές, τις απειλές και τις φωνές».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ