2016-05-13 16:28:13
Φωτογραφία για Αυτά που δεν ξέραμε για τα πιο διάσημα διεθνή πιάτα...
Όταν το κινέζικο είναι made in USA και η καλύτερη μακαρονάδα μπολονέζ δεν φτιάχνεται στη Μπολόνια Οι περισσότερες βιταμίνες της πατάτας βρίσκονται στη φλούδα

Οι βιταμίνες δε βρίσκονται στη φλούδα αυτή καθαυτή, αλλά ακριβώς από κάτω. Αν ξεφλουδίσετε, λοιπόν, τις πατάτες σας, χάνετε κάποιες, αλλά σίγουρα όχι όλες τις βιταμίνες τους!

Τα fortune cookies (κουλουράκια της τύχης) είναι κινέζικα

Αν και θα μας άρεσε να πιστέψουμε ότι ο Κομφούκιος, «δάνεισε» τα μυστικά της σοφίας του στα χαριτωμένα κουλουράκια για να προσδώσουν μια νότα… μυστικισμού στα νουντλ μας, η αλήθεια βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Ειρηνικού Ωκεανού. Τα κουλουράκια της τύχης πρωτοεμφανίστηκαν στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, στις αρχές του 20ού αιώνα.

Αν ροδίσετε το κρέας στο τηγάνι πριν το μαγείρεμα, θα κρατήσει όλη τη γεύση και τους χυμούς του

Όταν ροδίζετε το κρέας στο τηγάνι παίρνει τη γεύση του «ψητού» (η γλυκόζη του κρέατος καραμελοποιείται στις υψηλές θερμοκρασίες), αλλά δεν κρατά τους χυμούς του. Για ένα ζουμερό ψητό, αφήστε το να σταθεί για 10-15 λεπτά προτού το κόψετε.


Την καλύτερη spaghetti bolognese θα τη βρείτε στη Μπολόνια

Ζητήστε μακαρονάδα bolognese στη Μπολόνια και θα σας κοιτάξουν απορημένοι. Η Μπολόνια, όπως και η υπόλοιπη Βόρεια Ιταλία, δεν προσφέρεται για μακαρονάδες, φημίζεται όμως για τα φρέσκα ζυμαρικά της με αβγό, όπως οι ταλιατέλες (δοκιμάστε τις με ραγού αλά bolognese). Παραδοσιακή μακαρονάδα, θα απολαύσετε στη Νότια Ιταλία.

Ο αστακός «διαμαρτύρεται» όταν τον βράζετε

Ο αστακός δεν έχει λάρυγγα, πνεύμονες ή φωνητικές χορδές, οπότε είναι πρακτικά αδύνατο να παράγει ήχο. Ο ήχος που μπορεί να ακούσετε κατά το βράσιμο οφείλεται στον αέρα που έχει παγιδευτεί μέσα στο κέλυφος, καθώς διογκώνεται από τη θερμότητα και διαφεύγει από τα κενά.

Οι τηγανητές πατάτες (french fries) κατάγονται από τη Γαλλία

Μπορεί η ονομασία τους να προδίδει γαλλική καταγωγή, αλλά το Βέλγιο διεκδικεί επίσης την «πατρότητά» τους. Το πιο πιθανό, ωστόσο, είναι ότι πήραν την ονομασία τους από τους Αμερικανούςστρατιώτες, κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στη Γαλλία.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ