2016-05-14 22:52:17
Φωτογραφία για Επίσκεψη Σταύρου Χατζησάββα στην Τ/Κ συνοικία στο κέντρο της Λεμεσού
Επίσκεψη Σταύρου Χατζησάββα, υποψήφιου βουλευτή ΕΔΕΚ Αμμοχώστου (αριστίνδην) και συνάντηση με πρόσφυγες από την Αμμόχωστο και τα χωριά της επαρχία μας. Συνομιλήσαμε, ακούσαμε, συζητήσαμε με τους κατοίκους και τους μαγαζάτορες, και καταγράψαμε τα προβλήματά τους, που είναι πολλά και βασανιστικά.

Είδα με τα μάτια μου απίστευτα: Εγκατάλειψη, γερήμωση που κάνουν τη ζωή αβίωτη, μηδενίζουν την επαγγελματική δραστηριότητα και οδηγούν σε χρεωκοπία ανθρώπους που αντιμετωπίζουν χίλια προβλήματα λόγω της αδιαφορίας και της κακοδιοίκησης.

Η υπηρεσία τ/κ περιουσιών αντί να βοηθάει, δυσκολεύει κι αντί να λύνει, δημιουργεί προβλήματα. Το δημαρχείο Λεμεσού αντιμετωπίζει την τ/κ συνοικία αδιάφορα, σαν να είναι στα κατεχόμενα. Οι υγειονομικές υπηρεσίες δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον. Οι ανοιχτοί χώροι κατάντησαν σκουπιδότοποι και οι αγέλες των γάτων κα των τρωκτικών κυριαρχούν δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους και στα εστιατόρια γύρω στο Κάστρο. Κι όλα αυτά στον πυρήνα του κέντρου της πόλης!


Πεζόδρομοι με ταμπέλες του δημαρχείου για προστασία των πεζών και των παιδιών, έγιναν περάσματα για παράνομα παρκινγκ. Τα NO PARKING της αστυνομίας και του δημαρχείου έγιναν PARKING για «επιλεγμένες» ταβέρνες. Σε μέρη όπου υπήρχαν παραδοσιακές οικοδομές, αφέθηκαν να ερειπωθούν, να κατεδαφιστούν για να τύχουν εκμετάλλευσης από τυχάρπαστους. Συγκριτικά ο αριθμός και η όψη των σκουπιδότοπων στην τ/κ συνοικία της Λεμεσού δίνει την εντύπωση ότι δεν είμαστε σε ευρωπαϊκή χώρα αλλά στο Αφγανιστάν. Πού είναι η πολεοδομία και η έγνοια των υπευθύνων για τα διατηρητέα;

Η υπηρεσία διαχείρισης των τ/κ περιουσιών ενεργεί ως αστυνομία, υγειονομική υπηρεσία, πολεοδομία κ.ο.κ. ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ. Κανένας δεν ενδιαφέρεται. Αυτά μας κατάγγειλαν οι επηρεαζόμενοι, οι κάτοικοι και οι κάτοχοι εμπορικών υποστατικών στην περιοχή: ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ, ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΛΟΙ. Χαρακτηριστική η περίπτωση μιας μάνας με 8 παιδιά, πολλά εγγόνια και δισέγγονα στο φτωχικό της στην οδό Αγκύρας:

«Κύριε Χατζησάββα. Η Παναγιά σε έστειλε για να μας ακούσεις. Κάνε κάτι, πες σε όλους να κάνουν κάτι και η χάρη της κι η φτωχολογιά κι όλος ο κόσμος θα σε ευγνωμονούν».

Διαβεβαίωσα για την αμέριστη συμπαράσταση μας, προς τους πρόσφυγες της τ/κ συνοικίας Λεμεσού  κι όλων των άλλων περιοχών της Κύπρου. Μια συμπαράσταση που θα συνεχιστεί ασταμάτητα και μετά τις εκλογές, ώσπου να λυθούν τα προβλήματα των ιδίων και όλων των βασανισμένων της προσφυγιάς μας κι ακόμα πιο σημαντικό να επιτευχθεί η επιστροφή όλων στες κατεχόμενες πόλεις και τα χωριά μας.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ