2016-05-16 11:10:11
Φωτογραφία για Πότε θα παίρνουν μετάθεση γιατροί και οδοντίατροι των άγονων περιοχών! Όλες οι προϋποθέσεις
Δευτέρα 16 Μάιος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

- Health Report.gr

Αλλαγές στις μεταθέσεις γιατρών και οδοντιάτρων που υπηρετούν σε άγονες περιοχές φέρνει το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας.

Σε δημόσια διαβούλευση έχει τεθεί από τις 13 Μαΐου το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας με τίτλο: «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

Οι παρατηρήσεις και τα σχόλια μπορούν να υποβληθούν έως τη Δευτέρα 23-05-2016 και ώρα 14:00.

Το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας φέρνει αλλαγές και στις μεταθέσεις των γιατρών και των οδοντιάτρων που υπηρετούν κυρίως σε νοσοκομεία ή μονάδες υγείας άγονων περιοχών.

Για να μετακινηθούν ακόμη και σε άλλη υγειονομική περιφέρεια θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 5 έτη υπηρεσίας ώστε να μπορούν να αιτηθούν τη μετακίνηση.


Οι μεταθέσεις περιλαμβάνουν μια σειρά προϋποθέσεων, αφού αλλάζει ο νόμος που ίσχυε από το 1988 και δίνονται νέες λεπτομέρειες και διευκρινήσεις.

Βέβαια σε ότι αφορά στις μετατάξεις και τις μεταθέσεις των γιατρών και του προσωπικού εντός του ΕΣΥ, ειδικό άρθρο προσδιόριζε όλες τις αλλαγές και στο «παράλληλο πρόγραμμα» που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση πριν λίγους μήνες.Διαβάστε ΕΔΩ όλο το άρθρο: «Πως θα γίνονται οι αποσπάσεις των γιατρών στο ΕΣΥ! Όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις»

Δείτε παρακάτω όλο το άρθρο 31 του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας και τι προβλέπει για τις μεταθέσεις γιατρών και οδοντιάτρων:

Άρθρο 31 – Μεταθέσεις Ιατρών ΕΣΥ αρμοδιότητας Διοικητή Υ.Πε.

1. Η παρ. 4 του άρθρου 43 του ν. 1759/1988 (Α΄50), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

« 4. Ειδικευμένοι ιατροί και οδοντίατροι κλάδου ΕΣΥ, που συμπλήρωσαν πέντε (5) συνολικά έτη πραγματικής υπηρεσίας σε Νοσοκομεία ή σε Αποκεντρωμένες Μονάδες ή σε Αποκεντρωμένες Οργανικές μονάδες των Δ.Υ.Πε. άγονων Α΄ περιοχών, δύνανται να μετατίθενται, μετά από αίτησή τους, διατηρώντας το βαθμό που κατέχουν στην προηγούμενη θέση τους, σε Νοσοκομείο, Αποκεντρωμένη Μονάδα ή Αποκεντρωμένη Οργανική μονάδα των Δ.Υ.Πε. οποιουδήποτε νομού της χώρας, εφόσον υπάρχει κενή οργανική θέση.

Η μετάθεση γίνεται: α) με απόφαση του Διοικητή της Υ.Πε., εφόσον πρόκειται για μετάθεση σε νοσοκομείο ή μονάδα της ίδιας Δ.Υ.Πε., και β) με κοινή απόφαση τωνΔιοικητών των Υ.Πε. εφόσον πρόκειται για μετάθεση νοσοκομείο ή μονάδα αρμοδιότητας άλλης Δ.Υ.Πε., και σε περίπτωση διαφωνίας αυτών, με απόφαση του Υπουργού Υγείας.

2. Μετά την παρ. 4 του άρθρου 43 του ν. 1759/1988 (Α΄50), προστίθεται παρ. 4Α ως εξής:

« 4Α. Ειδικευμένοι ιατροί και οδοντίατροι κλάδου ΕΣΥ, οι οποίοι υπηρετούν σε Νοσοκομεία άλλα από αυτά των άγονων Α΄περιοχών, δύνανται να μετατίθενται, μετά από αίτησή τους, σε Νοσοκομείο στο οποίο υπάρχει κενή οργανική θέση, διατηρώντας το βαθμό που κατέχουν στην προηγούμενη θέση τους:

α) με απόφαση του Διοικητή της Υ.Πε., εφόσον πρόκειται για μετάθεση σε Νοσοκομείο της ίδιας Δ.Υ.Πε. και

β) με κοινή απόφαση των Διοικητών των Υ.Πε., εφόσον πρόκειται για μετάθεση σε Νοσοκομείο άλλης Δ.Υ.Πε., και σε περίπτωση διαφωνίας των Διοικητών, με απόφαση του Υπουργού Υγείας.»
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ