2016-05-16 12:10:01
Φωτογραφία για Δελτίο τύπου ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ)

ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ.279-ΕΙΔ-2658

ΚΑΝΙΓΓΟΣ 19 Τ.Κ. 10677, ΤΗΛ. 2103845732, ΦΑΞ 2103834869

Ηλεκτρονική διεύθυνση www.poseyppedy.gr email: [email protected]

Αθήνα, 15/5/2016

ΑΠ 225

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας συγκλήθηκε στις 13 και 15 Μαΐου 2016 όπου και συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

Α. Η Διευκρινιστική εγκύκλιος 115/2016 με θέμα «Οδηγίες σχετικά με την κατάταξη και μισθολογική αποκατάσταση των ιατρών που μετατάχθηκαν/μεταφέρθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ και τα πρώην Νοσοκομεία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και εντάχθηκαν στον κλάδο ιατρών ΕΣΥ». Μετά την έκδοση της διευκρινιστικής, απαιτείται διαδικασία άμεσης πληρωμής των συναδέλφων ΠΑΑ, η οποία ήδη έχει καθυστερήσει.

Β. Η ανάρτηση από το Υπουργείο Υγείας για Δημόσια Διαβούλευση την Παρασκευή 13 Μαΐου του σχεδίου νόμου για την Ψυχική Υγεία και άλλες διατάξεις, το οποίο περιλαμβάνει και διατάξεις καίριες για το εργασιακό καθεστώς των γιατρών.


Επισημάνθηκε η άνευ ουσίας και επιστημονικής λογικής εμμονή εκ νέου, σε πλήρη εφαρμογή της Π.Α.Α. στην Πρωτοβάθμια Υγεία.

Η Ε.Γ. της Ομοσπονδίας προ αυτών των εξελίξεων, πέραν της απόφασης για έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 στις 11π.μ. αποφάσισε και τα εξής :

1. Συμμετοχή της Ομοσπονδίας και των Νομικών συμβούλων στη διαβούλευση στο Υπουργείο Υγείας ώστε να διευκρινιστούν θέματα λόγω της ασάφειας των άρθρων. Το αίτημά μας έγινε αποδεκτό κατ’ αρχήν από τον Υπουργό κ. Α. Ξανθό και τον αν. Γ. Γραμματέα κ. Σ. Βαρδαρό στην συνάντησή μας την Παρασκευή στο Υπουργείο Υγείας.

2. Κρίση όσων συναδέλφων υπηρετούν σήμερα και δεν έχουν κριθεί, επαναπρόσληψη και κρίση όσων έχουν δικαστικές θετικές αποφάσεις και κακώς δεν έχουν προσληφθεί έως σήμερα.

3. Να συμπεριληφθούν οι γιατροί που βρίσκονται εκτός ΠΕΔΥ στο παρόν νομοσχέδιο και όχι στο επόμενο.

4. Σχετικά με το άρθρο 27 της ένταξης των γιατρών χωρίς ειδικότητα προτείνουμε την ισοτιμία στο βαθμολόγιο με τους υπόλοιπους γιατρούς του ΠΕΔΥ.

5. Πλήρης κατάργηση της απαράδεκτης παραγράφου 4 ββ του άρθρου 28, η οποία αντίκειται ευθέως στο άρθρο 20 του Συντάγματος, το οποίο κατοχυρώνει το δικαίωμα έννομης προστασίας κάθε έλληνα πολίτη.

6. Προσωποπαγείς θέσεις για όλους τους γιατρούς που θα ενταχθούν και δικαίωμα επανεπιλογής της εργασιακής σχέσης των ήδη υπηρετούντων ΠΑΑ.

7. Σε περίπτωση κωλύματος του Υπουργείου Υγείας λόγω περιορισμού των διορισμών ενεργοποίηση των 1860 θέσεων του ΑΣΕΠ του 2009.

Οι Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι να συγκαλέσουν έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π. ΨΥΧΑΡΗΣ    Α. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ