2016-05-16 13:26:39
Φωτογραφία για «Βουτιά» στην αγορά το εξαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων
Όχι μόνο «ανάσα» δεν έδωσε στην αγορά το δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που στην ουσία ήταν έξι μέρες (λόγω αργιών του... Πάσχα και Πρωτομαγιάτικης απεργίας), αλλά οι έμποροι διαπίστωσαν νέα «βουτιά» στην κίνηση, καθώς οι καταναλωτές ήταν πολύ διστακτικοί, δεν βγήκαν και δεν έχουν χρήματα, όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ράδιο Ένα» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας Κώστας Τσέλιος.

Επιπλέον, ο κ. Τσέλιος, εκτίμησε, ότι ρόλο στη διστακτικότητα του καταναλωτικού κοινού για αγορές έπαιξαν και οι πολιτικές εξελίξεις «καθώς ζήσαμε μια «τρομοκρατία» σχετικά με το αν θα ψηφιστούν τα μέτρα, άσχετα αν οι κυβερνώντες πέρασαν με πολύ ευέλικτο τρόπο την καταστροφή του ιδιωτικού τομέα».

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ζητά ακόμη ένα δεκαήμερο εκπτώσεων μέχρι τις 24 Μαΐου και ο πρόεδρος των εμπόρων του Βόλου εκτίμησε ότι δεν είναι εφικτό να γίνουν ξανά εκπτώσεις σχεδόν μέχρι το τέλος του μήνα.


Όπως ανέφερε, την περίοδο αυτή γίνεται η παραλαβή των καλοκαιρινών ειδών, στα οποία δεν μπορούν να γίνουν εκπτώσεις, καθώς πρόκειται για νέα εμπορεύματα.

Οι επόμενες εκπτώσεις θα έρθουν στα μέσα Ιουλίου μέχρι και το τέλος Αυγούστου και ο κ. Τσέλιος δήλωσε ότι «δεν γίνεται οι έμποροι σε περίοδο κρίσης να περάσουν ένα καλοκαίρι με εκπτώσεις».

Τέλος, ο πρόεδρος των εμπόρων δήλωσε ότι τα καταστήματα στο κέντρο του Βόλου κάνουν εκπτώσεις για αγορές που γίνονται από επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων και πρόσθεσε ότι το θέμα είναι πόσοι επισκέπτες θα έρθουν και πόσο θα μείνουν εντός της πόλης. Όπως ανέφερε, το στοίχημα είναι οι επισκέπτες να μείνουν εντός της αγοράς, που όμως είναι μακριά από το σημείο αποβίβασής τους από τα κρουαζιερόπλοια, στο εμπορικό λιμάνι.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ