2016-05-17 05:16:23
Φωτογραφία για Έκρηξη δημιουργίας από τους μαθητές σχολείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Τα χρώματα, η δημιουργία και η φαντασία των παιδιών και μαθητών κατακλύζουν το Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125) στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Εκατοντάδες έργα μαθητών 20 Δημοτικών Σχολείων του δήμου φιγουράρουν στην Αίθουσα Τέχνης του κτιρίου, που πλέον «ασφυκτιά» από παιδικές δημιουργίες, χαρούμενες και ευφάνταστες. Πρόκειται για την εικαστική ομαδική έκθεση των σχολικών μονάδων του δήμου, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της φετινής Γιορτής Παιδείας και Πολιτισμού, η οποία εγκαινιάστηκε την περασμένη Πέμπτη, 12 Μαΐου, και θα διαρκέσει έως τις 27 Μαΐου 2016.

Στην έκθεση συμμετέχουν μαθητές από το 2ο Νηπιαγωγείο Αγίου Παύλου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Παύλου, 2ο Νηπιαγωγείο Πεύκων, 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Πεύκων, 3ο, 5ο, 7ο, 9ο, 10ο και 13ο Νηπιαγωγεία Νεάπολης, 2ο, 8ο,10ο και 12ο Δημοτικά Σχολεία Νεάπολης, 2ο και 3ο Γυμνάσια Νεάπολης, Πειραματικό ΓΕΛ ΠΑΜΑΚ και 2ο ΓΕΛ Νεάπολης.


Παράλληλα, λειτουργεί έκθεση έργων ζωγραφικής των μαθητών του 6ου, 7ου και 16ου Νηπιαγωγείου Συκεών στο φουαγέ του Κλειστού Δημοτικού Θεάτρου Συκεών. Αυτή η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Ιουνίου.

Τελετή εγκαινίων

Αυτή την έκρηξη δημιουργίας χαιρέτισε με τα πιο θερμά λόγια ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, κατά τα εγκαίνια της έκθεσης.

Ο κ. Δανιηλίδης αναφέρθηκε στο σταθερό και μόνιμο στόχο του δήμου περί σύνδεσης της Παιδείας και του Πολιτισμού, στόχος που εξυπηρετείται με πλείστους θεσμούς που έχουν καθιερωθεί κάθε χρόνο στο δήμο, όπως η Γιορτή Παιδείας και Πολιτισμού, η συνεργασία του δήμου με το ΚΘΒΕ για τη δωρεάν παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων από τα παιδιά των σχολείων του δήμου, η Μαθητική Θεατρική Συνάντηση, κ.ά.

«Ειδικά στην περίοδο της εφηβείας οι τέχνες παίζουν καθοριστικό ρόλο καθώς τους δίνεται η δυνατότητα μέσα από αυτές να εμβαθύνουν σε έννοιες βασικές του πολιτισμού μας και να ανιχνεύουν τις ιδιαίτερες κλήσεις τους. Είναι λοιπόν αδιαπραγμάτευτη η αναγκαιότητα για τη διδασκαλία των εικαστικών όχι μόνο στα δημοτικά αλλά και στα γυμνάσια και λύκεια», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ