2016-05-17 06:46:13
Φωτογραφία για Εκτός η Πάτρα και η Αχαΐα από τα 5,4 δισ. ευρώ ...
Η Πάτρα και η Αχαΐα γενικότερα αλλά και το σύνολο σχεδόν της Δυτικής Ελλάδας αναδεικνύεται σε φτωχό συγγενή στη νομή της πίτας των 5.4 δισ ευρώ του προγράμματος Γιουνκέρ .

Για μια ακόμα φορά η τρίτη πόλη της χώρας απουσιάζει  από τα έργα ανάπτυξης ( 42 τον αριθμό)  που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα καθώς η όποια φιλοδοξία εξαντλείται στη δημιουργία υδατοδρομίου ενώ απουσιάζουν έργα  ουσίας.

Αποκαλυπτικό  της  έλλειψης στόχου αλλά και απαξίωσης της Πάτρας και της ευρύτερης αυτής περιοχής είναι το γεγονός, πως το λιμάνι της Πάτρας δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτά όπου θα γίνουν υποδομές μέσω της χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Γ ιούνκερ για την αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων αποθήκευσης  υγραερίου κίνησης και εφοδιασμού των πλοίων της γραμμής Πάτρα – Ιταλία , καθώς και εμπορικών πλοίων, για τα οποία προβλέπεται η υλοποίησης προγράμματος αντικατάστασης των πετρελαιοκινητήρων τους με κινητήρες καύσης αερίου!


Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά υποδηλώνει το έλλειμμα σχεδιασμού για την ανάπτυξη της περιοχής, καθώς ακόμα και οι αναφορές περί υλοποίησης κατασκευής της γραμμής του τρένου από Πάτρα προς Πύργο ¨η ακόμα και της επέκτασης του προαστιακού προς την Κάτω Αχαγιά μέσω του προγράμματος δεν υπάρχει πουθενά.

Μόνο τα Ιαματικά Καϊάφα

Ενδεικτικό  ελλείμματος  που υπάρχει σε επίπεδο προγραμματισμού αλλά και ουσιαστικών παρεμβάσεων οι οποίες θα αποσκοπούν στην ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και το γεγονός, πως από ολόκληρη την περιφέρεια στο πακέτο  των 5. 4 δισ του προγράμματος εντάσσονται τα Ιαματικά λουτρά Καϊάφα! Ενώ λείπουν  έργα υποδομής τα οποία θα βοηθούσαν στην πραγματική ανάπτυξη της Δυτικής  Ελλάδας
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ