2016-05-17 10:33:09
Φωτογραφία για Πάτρα-Κοινόχρηστα ποδήλατα: Εγγραφή και ορθοπεταλιά
Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον πολιτών, κυρίως στις νεαρότερες ηλικίες, για την εγγραφή τους... στο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων. Η διαδικασία ξεκίνησε χθες με αρκετή συμμετοχή στο γραφείο εξυπηρέτησης πολίτη του δήμου Πατρέων και είναι εξαιρετικά απλή και γρήγορη για όσους ενδιαφέρονται να μπουν στο σύστημα. Η «Π» ολοκλήρωσε την εγγραφή και μεταφέρει την εμπειρία στους αναγνώστες της.

Με ένα αντίγραφο δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας και ένα αποδεικτικό κατοικίας (λογαριασμό ΟΤΕ, ΔΕΗ, ύδρευσης, τηλεφωνίας, κ.λπ.), συν μια αίτηση με αποδοχή των όρων λειτουργίας του συστήματος εγγραφήκαμε συνδρομητές σε ένα από τα εξουσιοδοτημένα σημεία. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν διήρκεσε πάνω από δύο λεπτά της ώρας, δηλαδή μέχρι να συμπληρώσουμε τα στοιχεία μας στην αίτηση και να παραδώσουμε τα παραστατικά στη δημοτική υπάλληλο.

Στη συνέχεια παραλάβαμε την ειδική ηλεκτρονική κάρτα, η οποία θα ενεργοποιηθεί σε δύο ημέρες, και θα μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε το σύστημα για να παραλαμβάνουμε και να επιστρέφουμε ποδήλατα σε κάθε έναν από τους χωροθετημένους σταθμούς.


Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει ακόμα είναι η υποχρέωση της ανεμπόδιστης παραλαβής και επιστροφής ποδηλάτου στις καθορισμένες βάσεις. Εστω κι αν δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η λειτουργία του συστήματος, παρατηρείται συστηματικά το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης ΙΧ μπροστά από τους σταθμούς ποδηλάτων, κυρίως στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης.

Η παράνομη συμπεριφορά οδηγών έχει ήδη στηλιτευτεί, αλλά δεν φαίνεται να πτοείται κανείς αφού δεν έχουν καμία επίπτωση.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ