2016-05-17 13:10:13
Φωτογραφία για Τρόμος! Θα χτυπήσουν οι Τζιχαντιστές την Τουρκία την Πέμπτη;
Η 19η Μαΐου θεωρείται εθνική γιορτή στην Τουρκία και η αστυνομία της χώρας προειδοποιεί για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Η προειδοποίηση είναι σε πανεθνικό επίπεδο και ως πιθανοί στόχοι εμφανίζονται το Μαυσωλείο του Κεμάλ, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και δημόσια κτίρια.

Η 19η Μαΐου (σ.σ. και ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων) είναι εθνική γιορτή στην Τουρκία κατά την οποία τιμάται ο ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους Κεμάλ Ατατούρκ και εορτάζεται ως Ημέρα της Νεολαίας και των Αθλημάτων. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα γίνουν, η τουρκική αστυνομία φοβάται πως ενδεχομένως το ISIS να επιχειρήσει τρομοκρατικές επιθέσεις ως «απάντηση» στις επιθέσεις του τουρκικού στρατού κατά της οργάνωσης στα σύνορα με τη Συρία. Άλλωστε τους τελευταίους μήνες έχουν ενταθεί οι επιθέσεις των τζιχαντιστών στην Τουρκία, με πολύνεκρες εκρήξεις σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα.


Η προειδοποίηση της αστυνομίας απευθύνεται και στις 81 επαρχιακές αστυνομικές δυνάμεις και επισημαίνει πως οι τζιχαντιστές θεωρούν απίστους τους Τούρκους στρατιώτες και αστυνομικούς και επιτρέπεται να τους πολεμούν και να τους σκοτώνουν. Ζητείται εξάλλου να γίνει μια επανεκτίμηση των μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί για τις εκδηλώσεις εορτασμού.

Οι στρατιωτικές και αστυνομικές εγκαταστάσεις και τα δημόσια κτίρια θεωρούνται ως πιθανοί στόχοι, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ δημοσιεύματα υποδεικνύουν ως πιθανό στόχο το Μαυσωλείο του Ατατούρκ Ανίτκαμπιρ στην Άγκυρα.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ανακοίνωσαν ότι το Μαυσωλείο του Ατατούρκ θα παραμείνει ανοιχτό την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία παραδοσιακά χιλιάδες άνθρωποι το επισκέπτονται.

Η προειδοποίηση αυτή συμπίπτει εξάλλου με την αυξημένη αστυνομική δράση με στόχο υπόπτους του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία. Η τουρκική αστυνομία στην ανατολική επαρχία Ελαζίγκ πραγματοποίησε έφοδο σε έξι διευθύνσεις και συνέλαβε 7 υπόπτους του ISIS, μεταξύ των οποίων ένας υψηλόβαθμος διοικητής της οργάνωσης, μετέδωσε τη Δευτέρα το Ανατολή.

Σύμφωνα με το "Ανατολή", οι ύποπτοι είχαν φτάσει στην Τουρκία από τη Συρία και ο ένας από αυτούς ήταν ένας από τους δήμιους Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Στις εφόδους αυτές της αστυνομίας κατασχέθηκαν επίσης έγγραφα του Ισλαμικού Κράτους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ