2016-05-17 22:29:14
Φωτογραφία για Στρατός στον Έβρο: Χώσιμο, βύσματα ΑΝΕΛ, πολεμική ετοιμότητα και εμπόριο ξυλείας;
Η νέα ηγεσία στον Έβρο φαίνεται να έχει πάρει πολύ ζεστά το ρόλο της Τόσο ο Μέραρχος Υποστράτηγος Μουζέλος όσο o Ταξίαρχος Σ. θέλουν να επιβάλουν ένα νέο πολύ πιο έντονα στρατιωτικοποιημένο πρόγραμμα.

Στην 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία οι φαντάροι θα βγαίνουν τρεις μέρες την εβδομάδα για ασκήσεις και δύο μέρες θα γίνεται συντήρηση των οχημάτων.

Θέλουν να εφαρμόσουν τα σενάρια πολεμικής ετοιμότητας που συζητάνε στο πεντάγωνο. Προφανώς αυτές οι διαταγές συνδέονται με τη φάση νέας έντασης που υπάρχει στα ελληνοτουρκικά φτιάχνοντας το αντίστοιχο κλίμα.

Δείχνουν όμως να μη γνωρίζουν καλά την πραγματικότητα και την στρατιωτική καθημερινότητα. Ας τους ενημερώσουμε για κάποια πράγματα.

Γνωρίζουν για το πάρτι που γίνεται με τα βύσματα; Λίγους μήνες πριν ο Υπουργός Καμμένος καμάρωνε για την απόφασή του να εφαρμόσει το αμετάθετο. Θα απολύονται όλοι από τα σύνορα. Το ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι κάθε είδους πιέσεις που ασκούνται στους δικαιούχους


κατ εξαίρεσης μετάθεσης για να αρνηθούν τα δικαιώματά τους και να υπηρετήσουν στα σύνορα.

Γελάνε όμως όλοι στα στρατόπεδα του Έβρου. Οι ΑΝΕΛ στήνουν πελατειακές σχέσεις με απίστευτη ταχύτητα και μεθοδικότητα. Οι αμετάθετες μονάδες αδειάζουν με επίσημες μεταθέσεις (ούτε καν αποσπάσεις) προς τα αστικά κέντρα.

Με ποιους φαντάρους θα κάνουν τις ασκήσεις όταν σήμερα χρησιμοποιούν μέχρι και τους άοπλους για ένοπλες υπηρεσίες;

Γνωρίζουν επίσης την κατάσταση που επικρατεί στο 561 φυλάκιο προκαλύψεως; Πολλοί από τους 15 φαντάρους που βρίσκονται εκεί αντί να υπηρετούν για μια βδομάδα όπως προβλέπεται, ξεχνιούνται εκεί για ένα ενάμιση μήνα. Επιπλέον προστέθηκε μία ακόμα υπηρεσία με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνο μία έξοδος την εβδομάδα.

Γνωρίζουν επίσης ότι φαντάροι και ΕΠΟΠ απασχολούνται στις κατοικίες των αξιωματικών με εργασίες όπως κούρεμα του γκαζόν; Ο ίδιος μάλιστα ο διοικητής του 642 Αν\χης παραδέχτηκε ότι ως μονάδα έχουν αναλάβει τα ΣΟΑ, υπερασπίστηκε αυτές τις διαταγές, θεωρεί φυσιολογικό να δίνονται τέτοιες υπηρεσίες που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες του στρατού όπως και να τις βλέπει ο καθένας.

Τέλος ας ψάξουν λίγο το μεγάλο σκάνδαλο με τις κοπές δέντρων στο στρατόπεδο Δελαγραμμάτικα. Ανυπολόγιστη ζημιά, δεκάδες μεγάλο δέντρα κόβονται χωρίς λόγο.

Στα αυτιά μας φτάνουν καταγγελίες ότι ο στρατός τα κόβει και τα πουλάει ως καυσόξυλα.

Πόση ξεφτίλα αν ισχύει κάτι τέτοιο.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ