2016-05-18 01:21:17
Φωτογραφία για Λιμάνι Κατακόλου: Έργα, εκδηλώσεις, δράσεις…
Μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, ετοιμάζονται για το φετινό Καλοκαίρι, στο Λιμάνι του Κατακόλου, με πρωτοβουλία του Λιμενικού Ταμείου της περιοχής, όπως ανέφερε οαντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, Σάκης Αντωνόπουλος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι. Επίσης, ο κ. Αντωνόπουλος, αναφέρθηκε και σε σειρά έργων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα με σκοπό την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, ενώ στόχος του Λιμενικού Ταμείου, όπως επεσήμανε, είναι το Κατάκολο να αλλάξει όψη και να γίνει ένα όμορφο και ταυτόχρονα ασφαλές λιμάνι.

Ο κ. Αντωνόπουλος, στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της ασφάλειας του Λιμανιού, ώστε οι εταιρείες κρουαζιέρας να συνεχίσουν να έρχονται στο Κατάκολο και τόνισε πως ήδη το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου έχει συνεργαστεί με μια από τις καλύτερες εταιρείες του χώρου και του είδους από την Αθήνα.

«Ήδη αυτή την εβδομάδα αποστέλλεται για δημοσίευση η προκήρυξη για να προσληφθεί η εταιρεία σεκιούριτι που θα αναλάβει την φύλαξη του λιμανιού
. Αναμένεται να μου σταλεί από εξειδικευμένη εταιρεία και η μελέτη για τα συστήματα ασφαλείας που θα εγκατασταθούν, θα ακολουθήσει αυτομάτως μετά την έγκριση της μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και η προκήρυξη για την προμήθεια των συστημάτων και πιστεύω πως σε ενάμιση περίπου μήνα θα δείτε ένα διαφορετικό λιμάνι», ανέφερε ο κ. Αντωνόπουλος.

Πλούσιες εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στο χώρο του Λιμανιού, προετοιμάζονται άλλωστε από το Λιμενικό Ταμείο και τον δήμο Πύργου. Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου, την επόμενη εβδομάδα, το διάστημα 27-28 και 29 Μαΐου, θα φιλοξενηθούν στο χώρο της Μαρίνας, μέλη της Ένωσης Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων, που φέτος επέλεξαν το Κατάκολο για να υλοποιήσουν την ετήσια συγκέντρωσή τους.

«Πρόκειται να μας επισκεφθούν περίπου 150 αυτοκινούμενα τροχόσπιτα όχι μόνο από την Ελλάδα από ολόκληρο τον κόσμο. Αυτοί κάνουν κάθε χρόνο μια συγκέντρωση σε διάφορες χώρες, επελέγη το Κατάκολο να γίνει φέτος η μεγάλη τους συγκέντρωση. Εμείς θα τους ετοιμάσουμε ένα μεγάλο event το Σάββατο το βράδυ, θα επισκεφθούν την Ολυμπία, τον Πύργο και πιστεύω θα φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις», ανέφερε ο κ. Αντωνόπουλος.

Επίσης ο κ. Αντωνόπουλος, σημείωσε ότι: «Έχουμε αποφασίσει σαν διοικητικό συμβούλιο να γίνουν εκδηλώσεις με τοπικά συγκροτήματα και ερασιτεχνικά και επαγγελματικά. Κάποια μεγάλα ονόματα θα μας επισκεφθούν μέσα στο καλοκαίρι. Αποφασίσαμε να αναβιώσουμε την Ναυτική Εβδομάδα παρόλο που η πολιτεία την κατήργησε. Θα την αναβιώσουμε σε τοπικό επίπεδο και παράλληλα στα πλαίσια της Ναυτικής Εβδομάδας, θα γίνει και η γιορτή της σαρδέλας κάτι που υπήρχε από παλιά στο Κατάκολο και έδινε στον κόσμο μια άλλη αίσθηση».

Έργα ανάπλασης

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε και σε έργα που έχουν μπει σε προτεραιότητα από το Λιμενικό Ταμείο, όπως είναι η ανάπλαση της χερσαίας ζώνης, η ολοκλήρωση μελετών για την κατασκευή κτηρίων που είναι απαραίτητα, όπως το κτήριο σένγκεν, για την στέγαση υπηρεσιών ελέγχου (κρατικές υπηρεσίες, λιμεναρχείο, αστυνομία, τελωνείο κλπ.), η ανάπλαση της προκυμαίας μπροστά από τα καταστήματα όπου μετά την επέκταση των οκτώ μέτρων που έγινε θα κατασκευασθούν κιόσκια ενιαία και ομοιόμορφα, η διαγράμμιση της μαρίνας προκειμένου να διατεθεί ο χώρος για πάρκινγκ είτε ΙΧ αυτοκινήτων είτε λεωφορείων ενώ αναμένεται να μεταφερθούν εκεί και τα αυτοκίνητα «βάουτσερ» και τέλος πρόκειται να δημιουργηθεί ένας χώρος για τα επαγελματικά αλιευτικά και ένας χώρος για τα σκάφη αναψυχής στο σημείο.

Προχωρά το υδατοδρόμιο

«Ένα μεγάλο κεφάλαιο που μας ενδιαφέρει πολύ και έχει προχωρήσει είναι το θέμα υδατοδρόμιο», σχολίασε ο κ. Αντωνόπουλος και συνέχισε: «Οι μελέτες προχωρούν, ο χώρος έχει βρεθεί που θα εγκατασταθούν τα γραφεία για την εξυπηρέτηση των γραμμών ο υδατοδιάδρομος είναι κι αυτός έτοιμος. Το Κατάκολο είναι ένα αναπτυσόμενο λιμάνι και προσπάθεια της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου είναι να το κάνουμε όσο το δυνατόν ομορφότερο γίνεται. Έχουμε στήριξη από τον δήμο, την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και από τα υπουργεία. Το υπουργείο Ναυτιλίας είναι αυτό που χρηματοδοτεί την κατασκευή για τα κιόσκια και με ένα καινούργιο κονδύλι που μας ενέκρινε θα κάνουμε ασφαλτόστρωση στον κεντρικό προβλήτα κάτι που είναι απαραίτητο».

Για ΤΑΙΠΕΔ και σκουπίδια

Αρκετά σοβαρό, χαρακτήρισε ο κ. Αντωνόπουλος, το θέμα που έχει προκύψει με το ΤΑΙΠΕΔ. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Ασχολείται με την δέουσα σοβαρότητα και προσοχή ο δήμαρχος με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες δεν έχουμε την ενημέρωση που πρέπει. Είναι όμως πολύ σοβαρό και θέλει λεπτούς χειρισμούς και έχουν αναλάβει οι δυο τους να το ρυθμίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Τέλος για το ζήτημα της μη αποκομιδής των απορριμμάτων από την ευρύτερη περιοχή του Κατακόλου, επεσήμανε ότι: «Το Λιμενικό Ταμείο έχει αρμοδιότητα μόνο στη χερσαία ζώνη του Λιμανιού. Από εκεί και μετά φροντίζουμε να κρατάμε το Λιμάνι καθαρό με τις όποιες ευθύνες μας επιρρίπτονται. Πέρυσι το καλοκαίρι συρθήκαμε όλοι στα δικαστήρια στην Αμαλιάδα επειδή καθαρίζαμε το Λιμάνι και την κοινότητα. Όσον αφορά γιατί δεν έχουν απομακρυνθεί ακόμα τα απορρίμματα που είναι στους δρόμους κλπ αφορά στο δήμο δεν μπορώ να απαντήσω, δεν ξέρω να απαντήσω για ποιο λόγο».

Αυξάνονται οι αφίξεις

Ο κ. Αντωνόπουλος, παρουσιάζοντας στοιχεία επισκεψιμότητας για τις αφίξεις 2013-2014 και 2015 ανέφερε ότι το Λιμάνι του Κατακόλου είναι το τρίτο σε προτίμηση επισκεπτών από όλα τα λιμάνια της Ελλάδος (εκτός του Πειραιά) και είναι το πέμπτο σε επισκεψιμότητα. «Πέρυσι κλείσαμε με 242 αφίξεις και 460 χιλ. περίπου επιβάτες. Φέτος η προοπτική είναι για 280 βαπόρια που πρόκειται να αφιχθούν μεγαλύτερης χωρητικότητας από τα περσινά και προβλέπεται ότι ο πληθυσμός τους θα πλησιάσει περίπου τις 650 χιλιάδες πιθανόν και 700 χιλιάδες», επεσήμανε ο κ. Αντωνόπουλος και παράλληλα, αναφέρθηκε και στην έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στο Λιμενικό Ταμείο με αποτέλεσμα διοικητικές διεκπεραιώσεις να καθυστερούν.

«Ο δήμος Πύργου θέλοντας να βοηθήσει την προσπάθειά μας, απέσπασε δύο εξαιρετικά καλούς υπαλλήλους η κ. Μαρία Ρουμπάτου και ο κ. Μιχάλης Τροχαλιάς, εξειδικευμένοι και στα οικονομικά θέματα αλλά και στα διοικητικά, πλήν όμως παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν δεν έχουν την εμπειρία της λειτουργίας του Λιμενικού Ταμείου και εντοπίζουμε εδώ κάποιο πρόβλημα. Υπήρχε ένας συνεργάτης εξωτερικός ο οποίος είχε αποκτήσει την εμπειρία που απαιτείται, δυστυχώς διορίστηκε στο δημόσιο και δεν μπορούσε βέβαια να αρνηθεί την θέση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ διοικητικά», ανέφερε.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ