2016-05-18 12:35:54
Φωτογραφία για ΣΕ ΔΩΔΕΚΑ ΔΟΣΕΙΣ Η ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΚΑΣ
Με τις συντάξεις του μηνός Ιουνίου θα δοθεί, για τελευταία φορά, το ΕΚΑΣ σε περίπου 100.000 από τους 380.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Όσοι το χάσουν, θα υποχρεωθούν επιπλέον να επιστρέψουν σε 12 δόσεις, με παρακράτηση από τη σύνταξη, όσα ποσά εισέπραξαν για το ΕΚΑΣ από τον Ιανουάριο του 2016. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

 «Το ΕΚΑΣ αποτελεί προνοιακή και όχι συνταξιοδοτική παροχή, η οποία δίνεται μετά από έλεγχο πόρων και επανακαθορίζεται ετησίως ανάλογα με τα εισοδήματα των δικαιούχων.

Ο επανακαθορισμός γίνεται κάθε Ιούνιο, κατόπιν επεξεργασίας των φορολογικών δηλώσεων. Σε περίπτωση που έχουν καταβληθεί επιδόματα σε πρώην δικαιούχους που έχουν υπερβεί τα εισοδηματικά κριτήρια, αυτά επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. 

Η ίδια, πάγια διαδικασία θα εφαρμοστεί και φέτος. Η επιστροφή θα γίνει σε δώδεκα μηνιαίες δόσεις με ισόποσο συμψηφιστικό υπολογισμό της σύνταξης. 


Όσα τρομολαγνικά γράφτηκαν περί, δήθεν, δέσμευσης του ενός τρίτου της σύνταξης για το συμψηφισμό δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και διαδίδονται αποκλειστικά και μόνο για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες».

Σημειώνεται ότι το ανώτατο όριο από συντάξεις για το ΕΚΑΣ φέτος θα είναι τα 664 ευρώ από τα 850 ευρώ και το συνολικό οικογενειακό εισόδημα στα 11.000 ευρώ, αντί των 15.380 ευρώ.

Τέλος, καταργείται το ΕΚΑΣ των 30 ευρώ για όσους είχαν ατομικό εισόδημα από συντάξεις από 8.472,10 μέχρι 9.200,00 ευρώ και οικογενειακό έως 13.500 ευρώ.

Σ.Σ.:

Μπράβο και πάλι μπράβο κύριε γραβατομαντηλάκια για αμέριστη υποστήριξη σας που προσφέρετε στα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας. Γι' αυτό, θα σας προτείνουμε για το Νόμπελ....αγάπης και ευσπλαχνίας!!

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ