2016-05-18 13:37:10
Φωτογραφία για Η δήλωση του Τραμπ για τον Kim Jong Un: Αν του μιλήσω εγώ, θα...
Πρόθυμος να μιλήσει με τον δικτάτορα της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη του στο Reuters.  

Σε μια εντυπωσιακή στροφή σε σχέση με τη σημερινή τακτική των ΗΠΑ ο Τραμπ δήλωσε - χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες - ότι «θα του μιλούσα, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να μιλήσω μαζί του». Σε ερώτηση, δε, για το αν θα κατάφερνε να τον λογικεύσει, εμφανίστηκε σίγουρος απαντώντας «οπωσδήποτε».  

Στην ίδια συνέντευξη ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν είναι μεγάλος οπαδός της πρόσφατης συμφωνίας για το κλίμα στο Παρίσι στην οποία περιγράφονται περιορισμοί στην εκπομπή καυσαερίων για 170 χώρες υποστηρίζοντας ότι είναι άδικη για την Αμερική την ώρα που ευνοεί χώρες όπως η Κίνα.   «Θα κοιτάξω αυτό το θέμα πολύ σοβαρά. Κατ' ελάχιστον θα επαναδιαπραγματευτώ τη συμφωνία. Αλλά μπορεί να κάνω και κάτι άλλο» δήλωσε ο Τραμπ αφηνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.  


Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών «ανέκρουσε πρύμναν» όσον αφορά τις σχέσεις του με τον Ντέιβιντ Κάμερον λέγοντας ότι αναμένει να έχουν «μια καλή σχέση» αν ο ίδιος γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, μια μέρα μετά τη συνέντευξη όπου απαντούσε σε κριτικά σχόλια από τον βρετανό πρωθυπουργό.

«Έχει αρκετά προβλήματα, και νομίζω ότι (η συμπεριφορά του) ήταν ανάρμοστ(η). Οπότε, είναι εντάξει. (...) Είμαι σίγουρος ότι θα έχω καλή σχέση μαζί του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στο πρακτορείο Reuters λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη του στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό ITV όταν και είχε πει ότι «φαίνεται ότι δεν θα έχουμε πολύ καλή σχέση, ποιός ξέρει;»
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ