2016-05-18 17:03:39
Φωτογραφία για Σπατάλη εκατομμυρίων στο “Αττικό” με διαχρονικές ευθύνες
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Κοινό «μυστικό» αποτελεί στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» αυτό που συμβαίνει στα υπόγεια του νοσηλευτικού ιδρύματος για περισσότερο από μία δεκαετία τώρα, αποτελώντας ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων με διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων.

Στα υπόγεια του Αττικού κάθονται και… περιμένουν υπερσύγχρονα επαγγελματικά πλυντήρια ικανά να πλύνουν πάνω από 2.000 σεντόνια/την ώρα, αλλά και ολόκληρα κρεβάτια, παπούτσια, ρούχα, κ.ο.κ. Όμοια κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχουν σε άλλο ελληνικό νοσοκομείο, αφού αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν βάσει ειδικών προδιαγραφών όταν το νοσοκομείο «κόσμημα» της Αττικής κατασκευάζονταν, δηλαδή το 2002-2003. Μέχρι και σήμερα, τα συγκεκριμένα πλυντήρια δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ και είναι χαρακτηριστικό ότι παραμένουν στην αρχική τους συσκευασία. Το ίδιο και πολλά συμβατικά πλυντήρια.

Την ίδια ώρα το νοσοκομείο συνεργάζεται με εργολάβο, ο οποίος του κοστίζει περί τις 230.000 ευρώ το χρόνο, αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες
. Ο ίδιος εργολάβος, όχι πολύ παλιά, αμείβονταν με 840.000 ευρώ το χρόνο (!). Τι άλλαξε; Η απελθούσα Διοίκηση, μετά από πολύχρονες πιέσεις και των εργαζομένων, πέτυχε την πρόσληψη ενός μικρού αριθμού μόνιμων εργαζομένων (7-8) για τα πλυντήρια, ορισμένοι από τους οποίους προήλθαν από μετατάξεις από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Το προσωπικό αυτό σήμερα καλύπτει το 40% των αναγκών του νοσοκομείου, ενώ το υπόλοιπο 60% δίνεται στον εξωτερικό συνεργάτη.

Κι αν όλ’ αυτά σας φαίνονται απίστευτα, το πιο απίστευτο απ’ όλα είναι άλλο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα υπερσύγχρονα πλυντήρια του Αττικού με πλήρη στελέχωση θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες τουλάχιστον 5 επιπλέον νοσοκομείων!

Το γιατί δεν τέθηκαν ποτέ σε λειτουργία και ποιανών τα συμφέροντα εξυπηρετούνται 13 χρόνια τώρα, είναι ένα θέμα το οποίο προφανώς και θα πρέπει να το ερευνήσει η Δικαιοσύνη, αφού σε κάθε περίπτωση μιλάμε για χυδαία σπατάλη του Δημόσιου χρήματος σε βάρος των φορολογουμένων, αλλά και της υγείας των ασθενών που δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν από σύγχρονες προδιαγραφές καθαριότητας/απολύμανσης, όταν η χώρα μας είναι 1η σε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ