2016-05-18 21:18:22
Φωτογραφία για ΜΑΝΩΛΑΣ : ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
Ο Στέλιος Μανωλάς στη συνέντευξη τύπου δεν δέχεται τη δικαιολογία της αγωνιστικής απραξίας που επικαλέστηκαν από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά είπε :  

«Κι εμείς προετοιμαζόμασταν για τον τελικό με έναν προπονητή που κλήθηκε να αναλάβει 23:00 γιατί έφυγε ο κ. Πογέτ. Η δουλειά του επαγγελματία, σε όλες τις δουλειές, είναι σε ένα ευμετάβλητο περιβάλλον και πρέπει να μάθουμε να προσαρμοζόμαστε. Θα μπορούσα να πω κι εγώ άλλα. Κι εμείς για άλλη μέρα προετοιμαζόμασταν για τον τελικό και ξαφνικά παίξαμε με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Δεν μπορούμε να βρίσκουμε τέτοιες δικαιολογίες. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα», τόνισε ο προπονητής της AEK.

Έπλεξε, δε, το εγκώμιο των παικτών του και ειδικά του Πέτρου Μάνταλου. «Αυτά τα παιδιά πήραν το Κύπελλο, αυτοί παλεύουν όλο το χρόνο και άλλαξαν τόσους προπονητές, αυτοί κέρδισαν τον Ολυμπιακό και όχι εγώ. Πιστεύω πως ο Μάνταλος μπορεί να γίνει και πιο μεγάλος από τον Βασίλη Τσιάρτα
. Έπαιξε με ένα πόδι, ήταν πραγματικός αρχηγός και του αξίζουν συγχαρητήρια, όπως και σε όλα τα παιδιά, γιατί έβγαλαν εγωισμό, πείσμα και θέληση. Μπορεί να έχεις το απίστευτο ταλέντο, αλλά χωρίς θέληση δεν πας πουθενά. Προσπάθησα να τους περάσω αυτά τα πράγματα. Πρώτη φορά το βιώνω σαν προπονητής ή μάλλον κάθομαι στον πάγκο, γιατί δεν είμαι προπονητής. Όποτε το πιστέψαμε έγινε πραγματικότηταΠρόσφατα άκουσα τον Σιμεόνε να λέει πως τα μπάτζετ παίζουν ρόλο μέχρι να μπεις στο γήπεδο. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Δείτε πού έφτασε η Ατλέτικο με έναν προπονητή που εμπνέει και έχει πάθος ή δείτε τι έκανε η Λέστερ. Οι αθλητές έχουν ικανότητες, αλλά η θέληση παίζει μεγαλύτερο ρόλο. Η νίκη στις μεγάλες ομάδες, σε όποια κατάσταση κι αν είναι, αποτελεί αυτοσκοπό κι όχι ψυχαναγκασμό».

Για τις συνθήκες του τελικού, είπε :

«Είναι κρίμα, γιατί ο αείμνηστος Φάντροκ που ήταν από τους δασκάλους μου στην αρχή, είχε πει πως κάθε μεγάλο ματς είναι μια γιορτή. Είδατε εσείς καμιά γιορτή; Δεν είναι κρίμα; Είναι πολύ στενάχωρο να πανηγυρίζεις σε άδειο γήπεδο. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεται αυτό. Πρέπει να βρεθεί μια λύση επιτέλους, γιατί δεν το αξίζουμε σαν λαός».

Για το μέλλον του, είπε :

«Θα μάθετε σύντομα. Μη συνεχίζετε. Το έχουμε πει και να μην το ξαναλέμε. Θεωρώ τον εαυτό μου άνθρωπο της ΑΕΚ. Είμαι παιδί των ακαδημιών, ανήκω σε αυτή και θα ανήκω. Μπορώ να υπηρετώ από οποιοδήποτε πόστο».

Για το μέλλον της ΑΕΚ, είπε:

 «Η ζωή είναι ένα ταξίδι, έχει καλές και κακές στιγμές. Έγινε μια λάθος διαχείριση για πολλά χρόνια και η ομάδα μας βρέθηκε στη Γ’ Εθνική. Όμως με την επιστροφή μας, αν κάποιος έλεγε πως θα φτάναμε στην κατάκτηση του Κυπέλλου, κανείς δεν θα το πίστευε. Η ΑΕΚ ανήκει στις μεγάλες ομάδες και ανήκει μόνο στην κορυφή. Βλέπω ότι σιγά-σιγά επανέρχεται».

Όσο για το γεγονός ότι ο τίτλος αυτός συνέπεσε με την επέτειο του «αντίο» του στα γήπεδα, σχολίασε:

«Υπάρχει Θεός, εγώ πιστεύω στο Θεό και θέλω να αφιερώσω το Κύπελλο αυτό στα παιδιά μου. Θυμάμαι στο ματς με την Ξάνθη έβρεχε και είχα τα παιδιά μου. Σήμερα, δυστυχώς τα παιδιά μου δεν ήταν δίπλα μου, δεν πήραν προσκλήσεις και θέλω να τους αφιερώσω τη νίκη, όπως και στα παιδιά μου».

Για το αν αυτός ο τίτλος είναι ο σημαντικότερος για τον ίδιο και την ΑΕΚ, απάντησε:

«Για μένα δεν είναι ο πιο σημαντικός, γιατί πιστεύω πως θα έρθουν πιο σημαντικοί τίτλοι. Η ΑΕΚ, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, είναι ομάδες φτιαγμένες να πρωταγωνιστούν. Ο πρόεδρος θέλει να φτιάξει μια ομάδα που θα πάει ψηλά. Επί τη ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μελισσανίδη και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς που με εμπιστεύτηκαν. Όταν έφυγε ο Τραϊανός Δέλλας, με φώναξε ο Ντούσκο και μου είπε να είμαι ο πρώτος προπονητής. Πήγαν καλά τα πράγματα και του είπα να μην με ξανακαλέσει γιατί το βάρος είναι μεγάλο. Όταν απολύθηκε ο Πογέτ, με πήραν 23:00 και με κάλεσε να πάω στα Σπάτα. Η ευθύνη είναι πολύ βαριά. Το να κάθεσαι σε αυτόν τον πάγκο είναι η μεγαλύτερη τιμή, αλλά και η μεγαλύτερη ευθύνη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο το επιτελείο».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ