2016-05-19 14:54:12
Φωτογραφία για Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, σχετικά με το νέο τσεκούρι στο ΕΚΑΣ για χιλιάδες ζευγάρια χαμηλοσυνταξιούχων
Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους Π.Γ. της ΛΑΕ, πρώην Αν. Υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με το νέο τσεκούρι στο ΕΚΑΣ για χιλιάδες ζευγάρια χαμηλοσυνταξιούχων.

Η ανακοίνωση από την κυβέρνηση των νέων εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ, που καταργεί σταδιακά μέχρι το 2019 και για τους 370.000 δικαιούχους χαμηλοσυνταξιούχους, επιβεβαίωσε το απάνθρωπο μέτρο της αναδρομικής επιστροφής του από 1/1/2016 για 70.000 – 100.000 που θα τους κοπεί από φέτος και φανέρωσε και ένα καλά κρυμμένο μέχρι τώρα επιπλέον τσεκούρωμα.

Συγκεκριμένα, με τη μείωση του ορίου στο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, από 15.380,90 ευρώ σε 11.019 ευρώ, ως κριτηρίου για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ, αυτό θα κοπεί άμεσα σε δεκάδες χιλιάδες ζευγάρια χαμηλοσυνταξιούχων, που λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 459,16 ευρώ.

Το μέτρο αυτό είναι απάνθρωπο, οδηγεί στον κοινωνικό καιάδα χιλιάδες ζευγάρια πολύ φτωχών συνταξιούχων και αυξάνει την απόγνωση στις οικογένειες με ανέργους, που συντηρούνταν από τη σύνταξη των γονιών τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να μην επαναπαύεται με την ψήφιση των βάρβαρων μνημονιακών μέτρων από τους 153 βουλευτές της. Η οργή του λαού συνεχώς φουντώνει και σε λίγο θα είναι φουσκωμένο, ορμητικό ποτάμι, που θα συμπαρασύρει και την ίδια και όλο το μνημονιακό πολιτικό δυναμικό.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ